изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:27 EET
ДНЕС ПРАВИМ ВАЖНА КРАЧКА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ    
Европейски съюзДнес България затваря три от най-тежките преговорни глави с ЕС: “Земеделие”, “Регионална политика” и “Бюджет”.

Днес България затваря три от най-тежките преговорни глави с ЕС: “Земеделие”, “Регионална политика” и “Бюджет”. Това стана възможно след като вчера Комитета на постоянните представители на страните-членки прие договорените параметри и предложението на Европейската комисия за затваряне на главите. Трите бюджетни теми, които ще бъдат приключени днес от министъра на европейските въпроси Меглена Кунева бяха изцяло зависими от финансовата рамка за България, вече одобрена от ЕС. По глава “Регионална политика” след пълноправното членство на България през 2007 година ще получим 2.3 млрд. евро за три години. Тези средства ще бъдат предоставени срещу конкретни проекти, които трябва да бъдат одобрени от ЕС. Таванът на средствата за преките плащания в селското стопанство ще бъде записан в договора за присъединяване на България към ЕС, където ще бъдат преведени в цифри преговорите за реалните параметри на селскостопанското производство. Одобрената от ЕС цифра е 388 млн. евро. Така до окончателното приключване на преговорите за присъединяване остава да се затвори само глава “Конкуренция”, което се очаква да стане на 14 юни в Люксембург на междуправителствената конференция, на която ще присъства министърът на външните работи Соломон Паси. Формалното приключване на преговорите се предполага, че ще бъде обявено на срещата на върха на ЕС на 17-18 юни и ще бъде вписано в заключителните документи на ЕС.
БНР/НДТ
 


Сходни връзки

ДНЕС ПРАВИМ ВАЖНА КРАЧКА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди