изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:48 EEST
ИНТЕРНЕТ ВЕСТНИЦИТЕ - ЗАПЛАХА ПРЕД ПРЕСАТА В СВЕТОВЕН МАЩАБ    
По светаПрез последните пет години обаче продажбите на печатни издания са нараснали с 4,75%


Броят на интернет вестниците по света се е удвоил от 1999 г. насам, сочи приучване. В момента се наблюдава бум в използването на базираните в Мрежата издания.
Според Тимъти Болдинг, генерален директор на Световната асоциация на вестниците, читателите на интернет изданията са нараснали с повече от 350% през последните пет години.

Болдинг произнесе реч пред редакторите и директорите на хиляди вестници на годишния конгрес на асоциацията в Истанбул тази седмица. Според него изминалата година е поднесла доста предизвикателства за печатните издания по света. Общият обем на издаваните вестници е намалял в 208-те страни, включени в проучването на Парижката асоциация, която представлява 18 000 вестника.

През последните пет години обаче продажбите на вестници са нараснали с 4,75%. Така в момента над 1 млрд. хора четат печата всеки ден.

Европейците купуват по-малко вестници. Тиражът на изданията е намалял в 13 от 15-те стари "стари" страни членки на ЕС. Най-големият спад е регистриран в Ирландия, следвана от Обединеното Кралство.

Въпреки, че продажбите са намалели на много от основните пазари, някои развиващите се пазари са все още силни. Продажбата на вестници се е увеличила с над 4% в Китай, най-големият световен пазар, както и с впечатляващите 9% в Индия.

Приходите от реклама в печатните издания по света са се увеличили със скромните 2% през изминалата година.

Комбинацията от финансови ограничения, намаляващи тиражи, непрекъснатите технологични промени и необходимостта от ново формулиране на отношенията с читателите, поставя заплаха пред пресата в световен мащаб.

econ.bg/НДТ
 


Сходни връзки

ИНТЕРНЕТ ВЕСТНИЦИТЕ - ЗАПЛАХА ПРЕД ПРЕСАТА В СВЕТОВЕН МАЩАБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди