изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:39 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

НЦБ „Интерпол”. Вчера в изпълнение на постановление на Върховна касационна прокуратура служители на НЦБ „Интерпол” екстрадираха от страната ни македонския гражданин Владимир Тотовски / 69 г./. Той е обявен за издирване от властите на Сърбия и Черна гора на 5 февруари тази година Македонецът е обвинен за незаконно производство и разпространение на синтетични наркотици. Той е засечен от българските гранични полицаи на 24 март т.г. при влизане в страната ни през ГКПП-Гюешево. Екстрадицията е разрешена с решение на Кюстендилския окръжен съд от 19 май 2004 г.

Пловдив. Голямо количество хероин е задържано вчера при операция на VІ РПУ в Пловдив.Около 14.30 часа на ул. „Прохлада” автопатрул спрял за проверка пазарджиклиите Димитър Б./ 22 г./ и Ангел П./20 г./. При вида на полицаите те побързали да се отърват от „товара си” и успели да изхвърлят на земята 51 пакетчета с хероин. Малко по-късно служителите на реда задържали и съгражданина им Борис П./22 г./, който ги чакал на съседна улица с автомобил. Оказало се, че „гостите” на града получили дрогата от къща на ул.”Чая”, собственост на Енчо А./63 г./. При обиска там са били открити 45 пакетчета с хероин. Последвало претърсване и в друга къща на ул.”Правда”, обитавана от сина му Здравко Е./ 38 г./ и съпругата му Роза Д./ 32 г./. Там криминалистите намерили пистолет “Волтран” с два патрона, единият от които в цевта, портмоне с 9 пакетчета и найлонова торбичка с кафяво прахообразно вещество. И шестимата са задържани за 24 часа в районното полицейско управление.

Благоевград. Мним лечител , обикалял санданските села, разкриха служители на местното РПУ. Преди два дни в полицейското управление се оплакал 73-годишен мъж от с. Кръстилци, че от дома му са откраднати около 2100 лева, дрехи и документи за самоличност. Възрастният човек споделил пред полицаите , че същия ден поканил в дома си лечител , който се представил за ходжа и обещал да излекува болната му жена. След като “ходжата” извършил обредите и заклинанията си , поискал от стопанина да събере всичко ценно на едно място.“Сеансът”приключил и лечителят напуснал дома . Малко по- късно стопаните установили липсата на парите и документите. Полицаите бързо попаднали по следите на измамника- Альоша Я./на 70 г./ от Петрич. Парите и вещите са върнати на собствениците, а в полицейското управление продължава работата по документиране на деянието.

София. Продължават полицейските операции срещу разпространители на наркотици в столицата. В сряда четирима криминално проявени са задържани в сервизно помещение на кафене на ул. „Братин дол” в ж.к. „Красна поляна”. Наркодилърите тъкмо продавали поредните дози хероин на клиенти, когато криминалисти на Трето РПУ ги спипали. В хладилника на заведението полицаите открили и 30 кубика метадон, съхраняван от барманката Магдалена Ц. /25 г./, също известна на органите на реда. Вчера около 14 часа автопатрул на Шесто РПУ проверил кафе-сладкарница на ул. „Планинец” в кв. „Горна баня”. Задържан е непълнолетният И.М., известен на Детска педагогическа стая. При извършения оглед в заведението е установено, че в специално пригоден тайник в тоалетната 17-годишният пласьор съхранявал 25 найлонови топчета с различна големина, съдържащи хероин. По сигнал за продажба на дрога, полицейски екип от Седмо РПУ е извършил претърсване в апартамент в кв. „Младост-4”. Там криминалистите открили марихуана с общо тегло килограм и половина. Задържани са обитателите на жилището Захари Н. /20г./ от София, регистриран за притежание на наркотици и неизвестната досега на полицията Екатерина К. /23 г./ от Гоце Делчев. Задържаните и материалите по всеки един от случаите са предадени на съответните териториални поделения на Столична следствена служба за образуване на следствени дела.

Тази нощ около 23.50 часа пред входната врата на магазин за облекло „ VIP-фешън” на столичния бул. „Витоша” е избухнало самоделно взривно устройство. Няма пострадали от взрива. Счупени са витринните стъкла, разбита е алуминиевата дограма и металната решетка на магазина. Изпочупени са и прозорците на апартаменти, намиращи се над него. Оглед на място е извършен от дежурна група на СДВР, екип на ДОТИ и криминалисти на Четвърто РПУ. Продължава работа по изясняване на случая.

РДВР-София. Бързо полицейско производство срещу неправоспособен шофьор е образувано в РПУ-Елин Пелин. Вчера автопатрул спрял за рутинна проверка лада, управлявана от Атанас К. /26 г./ от гр.Съединение. Шофьорът не могъл да покаже свидетелство за управление на МПС. При последвалата допълнителна проверка станало ясно, че той няма такова свидетелство. Нещо повече- миналата година за същото провинение срещу него е влязло в сила наказателно постановление.

MVR/NDT
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди