изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:58 EEST
ХОТЕЛИТЕ В КУРОРТИТЕ - ДО 6 ЕТАЖА    
ИкономикаПроект за закон за туризма предвижда ограничения, отговаряще на европейските стандарти

Не повече от 12,5 м височина на хотелите в курортните комплекси предвижда проектозаконът за Черноморието, който през юни ще мине през съгласуване с всички заинтересовани министерства, съобщи вчера при откриването на лято 2004 зам.-министърът на икономиката Димитър Хаджиниколов. Освен това съвместното предложение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на икономиката и строителството да бъде категорично забранено от 1 май до 30 септември. Освен ограничението за етажност проектозаконът предвижда зелените площи да са 33 процента, въпреки че има предложение и за 50 процента, което също подлежи на дискусия.
Министерството на икономиката замисля от следващата година да се въведе категоризация и на плажовете. Предстои и промяна в методиката за изчисляване на концесионните такси.
Оптимист съм за сезон 2004 г., каза още Хаджиниколов. Според него до две седмици запълняемостта на базата ще бъде 70 процента.

В. "Черно море"/НДТ
 


Сходни връзки

ХОТЕЛИТЕ В КУРОРТИТЕ - ДО 6 ЕТАЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди