изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:02 EEST
РУМЪНСКА РЕЧ НА ТЕАТРАЛНА СЦЕНА В СИЛИСТРА    
Европейски съюзРумънският държавен театър "Мария Филотти" от град Браила е на турне в Силистра

Румънският държавен театър "Мария Филотти" от град Браила е на турне в Силистра, предаде БНТ. Гастролът на румънските театрали отбеляза един любопитен исторически факт – за първи път след връщането на Южна Добруджа в пределите на България през 1940 година румънска реч звучи на официално културно събитие в Силистра. Това е първото официално турне на румънски театър в Силистра, въпреки че местните актьори са играли на 8 театрални сцени в северната ни съседка. Програмата на театър "Мария Филотти" включва 3 постановки от различини жанрове. Силистренската публика видя драматичната пиеса "Мадам дьо Сад", адаптация на английския текст с едноименно заглавие, награден с престижната награда "Оливер" за най-добра английска комедия през 1991 година. Авторът е известният японски драматург Юкио Мишима, сочен за "Хемингуей на Япония".
За първи път на силистренска сцена се игра еротична пиеса, забранена за деца под 14 години. Това е комедията "Еротични игри с трупа на балкона" от Рей Куни. Специално внимание беше обърнато и на детската публика. Въпреки езиковата бариера, румънската приказка "Данаила опакият" предизвика искрен смях и много емоции в салона на кукления театър.
ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

РУМЪНСКА РЕЧ НА ТЕАТРАЛНА СЦЕНА В СИЛИСТРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди