изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:43 EEST
НАГРАДИТЕ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ МЕДИЕН ФЕСТИВАЛ В АЛБЕНА    
ТуризъмСъбитието бе определо като най-голямото медийно събитие на годината за страните от Източна Европа

Сръбски режисьор получава голямата награда
Нова телевизия взима две награди от фестивала 'Златната Албена', който е част от Международните медийни събития. БНТ и БиТиВи са с по една награда. Две от отличията са за продуцентски компании, две отиват в Сърбия, две - в Италия, а едно - в Япония.

Сръбският режисьор Марко Новакович получава голямата награда за забавни програми за филма си 'At the East of the West'.

27-минутната продукция на 'Радио и телевизия Сърбия' представлява необичаен поглед към традиционната сръбска музика, заснета на открито и вдъхновен от звуците на Владан Вучкович. Филмът е опит да се обясни живота в Източна Сърбия, свързвайки го с музиката от западната част на страната. Според журито Гран при е било определено без никакви спорове, заради великолепната режисьорска работа на Новакович.

Специалната награда е за 'Берлинаре 2004' на 'Urban media'. Филмът, посветен на Берлинския кинофестивал, е излъчен от БНТ.

По думите на координатора на фестивала Оли Груева, за първи път програмите се оценяват от изцяло дамско жури, представено от трите национални телевизии - Искра Ангелова (Нова телевизия), Албена Тодорова (БНТ) и Стефка Райкова (БиТиВи). В журито са също продуцентка от Латвия и сръбска журналистка.

В категория 'Концерт' наградата е за 'Прима патриот' на компанията 'Седем осми'. В 'Ток шоу''е отличено италианското 'Quelli che Еil calcioФ на 'Раи'. Същата телевизия е фаворит и в раздел 'Комедия' - за 'Mamma mia'.

При вариететните и кабаретните програми победител е 'Звездна нощ' на БиТиВи, при игрите - 'Стани богат' на Нова телевизия.

При програмите за деца до 10 години победител е 'Радост с японците, епизод 77' на 'NHK', Токио, а при програмите за тийнейджъри - 'Искам работа' на Нова телевизия.

Наградата за забавна програма е за 'Господари на ефира' на Нова телевизия, за класическа музика Ц на 'Heaven and Soul' на 'Радио и телевизия Сърбия', а за предаване за мода и дизайн - 'Коралови устни' на БНТ.

На фестивала тази година участваха 55 програми, като на-многобройни са от България, по традиция силно е участието на Италия и Испания - с по 7-8 програми. Имаше и програми от Словения, Украйна, Германия.

Италианската телевизия 'Раи' взе голямата награда на новинарския фестивал 'Сребърен сателит', който е в рамките на Международните медийни събития. Отличието се присъжда за двете документални поредици 'Animal rescue' и 'Dying for peace', за трафика на диви животни.

Специалното отличие на журито, в което са Оливер Жакот, Ами Ела, Мария Димитрова, Ралина Христова и Светла Петрова, е за канал 'Дискавъри' за документален филм за атентата в московския театър през 2002-ра година.

БНТ получава награда в категорията 'Новини' за емисията от 11 март, посветена на атентатите в Испания. Предаването '60 минути с Милен Цветков' е фаворит в публицистиката. Специалната награда в същия раздел е за 'Панорама' на БНТ. За репортаж е отличена 'Нова телевизия' за материал за фиктивните прегледи на автомобили.

'БиТиВи' е с награда в категория 'Времето' за прогнозите, представяни от Станислава Трайкова. Същата телевизия е с награда и в раздел 'Документални предавания' - за 'Мъжът без минало'.

Няма присъдена награда в категория 'Спорт', където участва само едно предаване, но 'Евроком България' получава отличие за спортния си документален филм 'Вертикални деменции', посветен на алпинизма. БНТ и продуцентската компания 'Романи лумия' са отличени в специалната категория за предавания, посветени на междуетническата толерантност.

Сайтове на Пощенска банка, БНР, Боровец, 'Шоуто на Слави', Министерството на финансите и на певицата Мария Илиева са сред носителите на награди в уеб-фестивала. Над 120 сайта участват във фестивала, който е в рамките на

Международните медийни събития. Жури, оглавено от гръцкия професор Хектор Хараламбос, определи първо, второ и трето място в 13 от 14-те категории.

Няма присъдена награда за интернет портал, но е дадено поощрение за www.comfort.bg.
Фаворити в останалите категории са, както следва: интернет бизнес - www.e-postbank.com, финанси - www.landmarkpartners.com, туризъм - www.borovets-bg.com, корпоративни сайтове - www.vitiarinm.it, образование - www.tialoto.com, забавление - www.slavishow.com, институционални сайтове - www.minfin.bg, култура и изкуство - www.fame.bg, експериментални сайтове - www.icygen.com, лични сайтове - www.mariailieva.com, реклама - www.surecheck.com, новини - www.novinite.com и медиа - www.bnr.bg.

Дарик радио не участва във фестивала поради неясен регламент.

 


Сходни връзки

НАГРАДИТЕ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ МЕДИЕН ФЕСТИВАЛ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди