изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:26 EEST
САМОДЕЙЦИ СЕ СТЯГАТ ЗА ДЕБРЕНЕ    
КултураСамодейни състави от почти всички общини от областта вече са подали заявки за участие в тазгодишния празник на община Добричка "Добруджа пее и танцува", съобщи за НДТ главният експерт "Култура" Надежда Василева.

Своето творчество за първи път ще представят изпълнители от с. Тръстиково, община Аврен, имало обаждания и от самодейци от силистренска и варненска области. Изпълненията тази година ще бъдат на четири естради. Детските групи ще пеят и танцуват на втора естрада - до чешмата, останалите ще са със смесени изпълнения. Изпълнителите на всяка една от сцените ще бъдат оценявани от тричленно жури от изтъкнали специалисти в областта на фолклора. Най-многобройни ще са самодейците от общините Добричка и Генерал Тошево, ще има изпълнения и на новосформирани групи.
Направена е много сериозна подготовка по отношение на костюмите на изпълнителите от община Добричка, каза още Н. Василева. В началото на миналата седмица в Кранево се е провело съвещание на читалищните секретари, на което изявени фолклористи са направили последни консултации по отношение на облеклото на самодейците.
 


Сходни връзки

САМОДЕЙЦИ СЕ СТЯГАТ ЗА ДЕБРЕНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди