изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:46 EEST
С ПРОБЛЕМИТЕ В ГЕНЕРАЛТОШЕВСКО СЕ ЗАПОЗНА ДЕПУТАТЪТ А. ПЪРВАНОВА    
ОбществоНа поредица от срещи в община Ген. Тошево беше вчера народният представител Антония Първанова. Заедно с координатора на НДСВ за общината, кметове на села и активисти на НДСВ се е запознала с проблемите в общината.



Проведени са срещи с кмета Димитър Михайлов, с представители на малкия и среден бизнес в общината. Народната представителка е посетила трите обекта - училище "Хр. Смирненски" и детска градина в Ген. Тошево и детска градина в с. Присад, които бяха предложени за финансиране от програма "Красива България", но не бяха включени. Народната представителка увери, че ще направи всичко възможно те да бъдат включени на втория етап на финансиране.
Средства ще се търсят и по няколко проекта, които общината е представила пред ПК по защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи - за три моста и две училища, чиито покриви са отнесени от буря.
Вчера А. Първанова и съпровождащите я лица са посетили и най-тежките пътни участъци от второ- и третокласната пътна мрежа в общината. Като такива са били посочени пътищата в посока Ген. Тошево-Росица-Красен и т.н., както и пътищата Захари Стояново-Спасово и Ген. Тошево-Каварна. Като най-тревожен е определен първият пътен участък, който касае десет села. Той е на стойност около 800 000 лева. Затова народната представителка се е ангажирала да се търсят средства от различни източници за финансирането му , а след това да се продължи и с другите тежки пътни участъци.
В рамките на проведените вчера срещи и разговори е обсъждана възможността община Ген. Тошево да кандидатства по различни проекти. Търсят се варианти за назначаване на полски пазачи по програмата "От социални помощи към осигуряване на заетост". Чрез училищните настоятелства пък ще се търсят средства за ремонт на учебни сгради по линия на Социално-инвестиционния фонд. При посещението в общината е обсъдена и подготовка на семинар с участие на координатора на НДСВ и актива на партията. На него ще бъдат поканени представители на министерствата на регионалното развитие и благоустройството, и на труда и социалната политика. Целта е да се разяснят в подробности какви са възможностите за кандидатстване с проекти по програмите "От социални помощи към осигуряване на заетост", по Социално-инвестиционния фонд, чрез Агенцията за социално подпомагане. На него ще се разяснят критериите за еднократно социално подпомагане. При срещите си в общината А. Първанова е констатирала, че безработните хора по селата не могат да се възползват от средствата, които се отпускат по програма за селското стопанство към Социално-инвестиционния фонд - общо 3200 лева, тъй като не са регистрирани в бюрата по труда. Вчера А. Първанова е представила и условията по затворените в края на миналата седмица глави "Земеделие" и "Регионална политика". Тя увери, че предстои срещите й в община Ген. Тошево да продължат и през следващата седмица.
 


Сходни връзки

С ПРОБЛЕМИТЕ В ГЕНЕРАЛТОШЕВСКО СЕ ЗАПОЗНА ДЕПУТАТЪТ А. ПЪРВАНОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди