изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:16 EEST
ОТБОРЪТ ОТ ИСПЕРИХ СТАНА КОМПЛЕКСЕН ПОБЕДИТЕЛ    
СпортТой е първият носител на новоучредената преходна купа на името на загиналото в река Лим българско момче Юлиян Манзаров, спасило няколко свои съученици, преди да се удави. В знак на благодарност към сръбския народ за оказаната помощ при трагедията, почетен плакет получи групата от Сърбия и Черна гора

Младежкият противопожарен отряд от училище "Васил Априлов" в Исперих стана комплексен победител в Петите републикански състезания "Млад огнеборец", които се проведоха на 3 и 4 юни в Албена. Надпреварата бе под патронажа на министъра на вътрешните работи проф. Георги Петканов. Отборът получи и новоучредената преходна купа на името на Юлиян Манзаров, който загина при катастрофата на 4 април в река Лим, след като спаси няколко свои съученици. На 19 юни Юлиян трябваше да навърши 19 години. Купата връчи неговият баща Георги Манзаров. На награждаването присъства и майката на Юлиян, която връчиш на участниците значки с лика на момчето.
"Искам да благодаря на генерал Войнов... В този тежък за мен и моята съпруга момент, за нас това е капка радост. Надявам се, че уменията, които вие придобивате тук, ще ви бъдат полезни, когато станете зрели хора и ще ги предадете на вашите деца" - каза развълнуван Георги Манзаров.
Новоучредената преходна купа ще бъде предавана на всеки следващ победител в "Млад огнеборец".
В знак на благодарността на българския народ за оказаната помощ при катастрофата, при която в река Лим загинаха 12 български деца, почетен плакет получи отборът от Сърбия и Черна гора в лицето на ръководителя на групата Таня Бошкович. Почетен плакет бе връчен и на другия чуждестранен отбор - от Румъния, с ръководител Петко Аржентина.
Всички отбори, участвали в състезанието, получиха грамоти от главния секретар на МВР генерал Бойко Борисов и футболни топки с неговия автограф. Те им бяха връчени от ген. майор Красимир Петров, директор на РДВР-Бургас.
Ето и класирането в дисциплината "Бойно разгръщане на състезателна пътека". Наградите в нея бяха връчени от полк. Кирил Вучков, зам.-директор на НС "ПАБ". На трето място е отборът от ОУ "Димитър Димов" в град Ловеч. Втори са децата от СОУ "Отец Паисий" във Враца. Първенец в тази дисциплина стана отборът от училище "Васил Априлов" в Исперих. Наградите в дисциплината "400 метра щафетно бягане с препятствия" връчи кметът на Свищов Станислав Благов. Третото място тук зае отборът от ОУ "Васил Априлов" в Исперих, второ - малчуганите от ОУ "Димитър Димов" в Ловеч, а първо - СОУ "Димчо Дебелянов" във Варна.
Призът "Рицари на огнеборската чест" бе връчен на СОУ "Св. Климент Охридски" от Костенец. Отличието за спортно-технически умения получи отборът на ОУ "Проф. Асен Златаров" от Смолян. Приза "Великолепната десятка" грабнаха децата от Девето основно училище "Панайот Волов" в Шумен. Наградата за най-млад и перспективен отряд получиха малките огнеборци от СОУ "Алеко Константинов" в Свищов. Като най-добър отряд-дебютант бе отличен съставът от СОУ "Неофит Рилски" - Банско. За отряд-любимец на публиката бе провъзгласен отборът на СОУ "Отец Паисий" - с. Кирково /обл. Кърджали/.
В Петите републикански състезания "Млад огнеборец" участваха над 300 момичета и момчета от цялата страна, кактои гостуващи отбори от Румъния и Сърбия и Черна гора. На церемонията по награждаването на победителите и закриване на надпреварата присъстваха началникът на Националната служба "Пожарна и аварийна безопасност" генерал Кирил Войнов, неговият заместник полк. Красимир Вучков, началници на звена от Добрич, Варна, Ямбол, Бургас и др., директори на РДВР в страната и т.н. Присъства също Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, който поздрави участниците и гостите.

 


Сходни връзки

ОТБОРЪТ ОТ ИСПЕРИХ СТАНА КОМПЛЕКСЕН ПОБЕДИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди