изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:00 EET
ВПИСАХА ПРОФ. ВОЛФ ОТ РОТАРИ КЛУБ БЕРЛИН В ПОЧЕТНАТА КНИГА    
ОбществоПроф. Карл Юрген Волф, пастпрезидент на Ротари клуб в Берлин, в петък бе вписан в почетната книга на Добрич. Повод за това е огромната и дългогодишна помощ, която той и клубът оказват на Дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи "Дъга" в Добрич.

Германският и добричкият клубове в момента изграждат спортна площадка за възпитаниците на дома, за която са нужни общо около 32 000 лева. На церемонията по вписването проф. Волф бе заедно със съпругата си и народният представител от Добрич проф. Димитър Камбуров и неговата съпруга.
Грамота за сътрудничество му бе връчена от кмета на Добрич Детелина Николова. Присъства също директорката на дом "Дъга" Стефка Караянева, която каза: "Благодарим Ви за грижите, които полагате към децата. Надявам се и за в бъдеще да се срещаме често".
След официалната част присъстващите вдигнаха наздравица с чаша шампанско. На проф. Волф му направи впечатление, че в малката зала на община Добрич знамето на Европейския съюз е редом до знамената на Добрич и Република България. "Надявам се, че през 2007 г. вашата страна ще бъде член на ЕС. Нашите две страни имат дълга и обща история" - каза той. Проф. Волф с интерес разгледа страницата от почетната книга, в която е вписано името на проф. Камбуров заради неговите заслуги като управител на Добричка област.
По-късно през деня проф. Карл Волф се срещна с членовете на Ротари клуб Добрич. Срещата се състоя в ресторант "Централ". Президентът на добричкия клуб Димитрин Радев заяви, че във връзка със 100-годишнината от създаването на Ротари и десетгодишнината на добричкия клуб, ротарианците в града са поели инициативата за реставрирането на часовник, чийто механизъм е на повече от 200 години. Той бе подарен на проф. Волф заедно с бутилка българско вино. Проф. Волф получи и две грамоти - едната лично за него, а другата, адресирана до Ротари клуб Берлин. Проф. Волф е посетил и църквата в гробищния парк на Добрич, която бе изградена от добричките ротарианци и е останал изключително впечатлен.
 


Сходни връзки

ВПИСАХА ПРОФ. ВОЛФ ОТ РОТАРИ КЛУБ БЕРЛИН В ПОЧЕТНАТА КНИГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди