изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:01 EEST
НЯМА ДА ИМА ДВЕ Б ГРУПИ    
СпортСтруктурата на първенствата в България през сезон 2004/2005 година няма да се променя и остава в досегашния си формат, реши изпълкомът на БФС.

"А" и "Б" групи остават с по 16 отбора, като специална точка бе посветена на втора дивизия - така тя остава единна. Трета дивизия остава в сегашния си вариант - четири зони, като всеки зонален съвет ще решава с колко отбора ще бъде тя.
През ноември ще бъде свикана Национална конференция, на която ще бъде обсъдена структурата и евентуални промени може да настъпят чак през 2005/2006 година. Батето съжалявал, че пропаднала конференцията през май, но ангажиментите около Европейското първенство били много и възпрепятствали организацията.
На днешното заседание не бяха разгледани и предложенията на президента на Черноморец Ивайло Дражев. Те влязаха в точка 4 на дневния ред, но отпаднаха.
Заседанието на изпълнителния комитет започна с доклад на президента на централата Иван Славков, който преразказал какво се случило на изпълкома на ФИФА. БФС ще подпише в близките дни и конвенцията за забрана на допинга.
Изпълкомът на футболния ни съюз намали бройката на чужденците, които могат да използват отборите от професионалния футбол. Решено беше на терена в "А" група да ритат до четирима извън Европейския съюз или страните-кандидатки и приели законодателството на ЕС.
За "Б" група пък бройката е трима. И тези футболисти обаче трябва да са национали или да имат поне 50 % от мачовете на един от първите четири клуба в родината си. Тази формулировка бе дадена от Националния футболен синдикат и уточнена от новия президент на централата професор Лъчезар Димитров.
Отпада възможността треньори без лиценз или с по-нисък такъв да ръководят тимове от професионалния футбол. При първо подобно нарушение клубовете ще бъдат глобявани с 25 хиляди лева, а при второ - ще бъдат отнемани по три точки от актива им.
"В България има достатъчно квалифицирани треньори, така че клубовете няма да имат проблеми. Надявам се", каза още Лъчезар Димитров. "Радвам се, че не бе прокарана идеята за двете "Б" групи, защото те напрактика щяха да се превърнат в още едни "В" групи - на същото ниво и с повече разходи. Мрачната ми прогноза бе, че щяха да завършат не повече от 5-6 отбора".
Ще бъде актуализиран състава на комисиите на БФС, а 2/3 от състава ще бъде предложен от Професионалната лига. БФС прие искането на Лигата 100 % от приходите от рекламни и телевизионни права. Изискването е обаче организацията на клубовете да превежда част за детско-юношеския футбол.БФС утвърди компенсации за юношите, които преминават в друг клуб преди да навършат пълнолетие. Разплащането ще става според таблици - една за професионалния и една за аматьорския футбол.
За дете до 12 години - 300 лева
За дете до 13 години - 700 лева
За дете до 14 години - 1600 лева
За дете до 15 години - 2500 лева
За юноша до 16 години - 5000 лева
За юноша на 17 или 18 години - 10 000 лева
Заседание на изпълнителния комитет на УЕФА ще се проведе в София през септември, като тогава ще стане и официалното откриване на новата сграда на БФС. Президентът на ФИФА Сеп Блатер обаче няма да присъства заради натовареност в програмата.
Изпълкомът официално прие преместването на седалището на БФС от "Кърниградска" 19 на "Иван Асен II" 26.

 


Сходни връзки

НЯМА ДА ИМА ДВЕ Б ГРУПИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди