изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:50 EEST
УСПЕХ НА ДОБРУДЖАНЦИ В КАЛАРАШ    
ЕкологияВ. “Дръстър”, Силистра: Със специална награда се завърнаха младите еколози от ЦУТНТ

Силистренски деца се завърнаха със специална награда от екоконкурса “Флорин Василеску”. Проявата е ежегодна и се провежда вече 14 години по случай Световния ден за опазване на околната среда - 5 юни, в.Калараш, Румъния. За първи път участие в него взеха и деца от България. Това бяха Диана Димова и Елена Маринова - представители на Центъра за ученическо техническо и научно творчество – Силистра. Елена участва в конкурса с проект на тема “Заболяването на кестените в Силистра”, а Диана представи проекта на СНЦ”Свят за всички” – “Да съхраним природата - тя е наша”, партньори по който са ЦУТНТ и Асоциацията на младите еколози към училище “Стефан Банулеско” - Калараш.
Конкурсът протече в приятна атмосфера и не липсваха емоциите, съобщи при завръщането си от Румъния ръководителката на проекта “Да съхраним природата-тя е наша!” Галя Иванова. Наградата е връчена на силистренските момичета за приноса им към конкурса. По време на престоя си в Калараш, децата и Галя Иванова са посетили езерото “Езер” и са се запознали с д-р Радулеску, управителка на резервата за птици и авифаунистика, в чиято територия е включено езерото. По време на разходката са били разяснени статутът на “Езер”, начинът по който се управлява съответната територия, както и съществуващите проблеми в резервата.

ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

УСПЕХ НА ДОБРУДЖАНЦИ В КАЛАРАШ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди