изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:52 EET
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СПРЯ РЕШЕНИЯ НА ОбС - КАВАРНА    
НовиниЗа пореден път областният управител на област Добрич Иван Иванов спря решения на Общински съвет - гр. Каварна, информира пресаташето на общината Мария Сотирова.

"Този път нарежданията на губернатора са три. С едната от заповедите си Иван Иванов забранява изграждането на хотелски комплекс в каварненското село Топола от "Здравец Тур" ООД - КК "Албена", на която местният парламент прехвърли право на строеж върху общински имот с площ 58 дка. По този начин се проваля строителството на един хотел и се спира развитието на туристическата дейност в Каварна. Съзнателно се проваля и възможността да се ремонтира водопровод на стойност 240 000 лв. на ул. "Спартак". Освен това губернаторът не разреши община Каварна да прекрати собственост с Русенско дружество, както и да направи замяна на имот" - добави още М. Сотирова.
Кметът на Каварна Цонко Цонев е заявил, че ще се яви на трите дела в Добрички окръжен съд. "Градоначалникът ще образува защитата и ако някои от решенията бъдат отменени, ще бъдат заведени дела от община Каварна срещу областния управител на област Добрич Иван Димитров Иванов, по Закона за отговорността на държавата за вреди, причинени на граждани, тъй като с тези решения се засягат интересите на много жители на общината. Така ще се даде възможност на тези, които се чувстват засегнати от решенията, да предявят правата си по съдебен ред срещу областния управител" - информира пресаташето. Кметът Ц. Цонев добави: "Явно това са тенденциозни действия, които са резултат от моята позиция по отношение дейността на областния управител на област Добрич".
 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СПРЯ РЕШЕНИЯ НА ОбС - КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди