изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:49 EET
XI НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА МЛАДИ БАЛЕТНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ "АНАСТАС ПЕТРОВ"    
КултураДЕСИСЛАВА СТОЕВА ПОЛУЧИ НАГРАДАТА НА ОБЩИНА ДОБРИЧ

Галаконцертът на XI национална среща на млади балетни изпълнители "Анастас Петров" /София 7-9 април/ се състоя снощи в Добрич. Зам.-кметът Иван Колев връчи специалната награда на името на Анастас Петров, учредена от Община Добрич, на Десислава Стоева. Тя получи също награда от фондация "Людмила Живкова". Ето и останалите наградени участници в националната среща: Александра Шабаркова е носител на специална награда за артистичност; В старшата възраст при жените първа награда имат Ирина Кръстева и Александра Дрангажова, втора - Елена Пампулова, а трета - Мария Лозанова; При мъжете в тази възрастова група първа и втора награда не са присъдени, а на третата е носител Георги Аспарухов.
В младшата възраст Десислава Стоева има отличие I степен, Вихра Маджарова и Александра Шабаркова - отличия II степен, Катерина Петрова - отличие III степен. При момчетата първи са Никола Хаджитанев и Емил Йорданов, втори - Тодор Ангелов, а трети - Павел Кирчев.
Поощрения за съвременна хорегорафия имат Светлин Велчев и Йордан Кръстев, а за резултатна педагогическа работа - Красимира Колдамова и Петър Колдамов.
Националната среща е проведена под патронажа на столичния кмет Стефан Софиянски. Организатор е фондация "Международен балетен конкурс" - Варна, с любезното съдействие на Националния дворец на културата, Националния център за музика и танц при Министерството на културата, столичната община и Община Добрич. Председател на журито е Бисер Деянов, премиер солист, педагог, преподавател в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Почетен председател е Нина Кираджиева, балетмайстор и председател на "Общество Балет".
"Ние бихме се радвали, ако се създадат реални възможности тази национална среща да се завърне с цялата си програма в Добрич" - заяви на пресконференция вчера председателят на фондацията доц. Емил Димитров. Според него, конкурсът има много високи професионални изисквания и целта му е да се изтъкнат и поощрят младите и да се стимулират да продължат тяхното музикално и артистично развитие. На пресконференцията присъстваха и други от членовете на журито, които предложиха да бъде поставена паметна плоча на Анастас Петров в родния му град - Добрич.

 


Сходни връзки

XI НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА МЛАДИ БАЛЕТНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ "АНАСТАС ПЕТРОВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди