изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:40 EEST
ЖЕНА С РЕКОРДНИТЕ 6 ПРОМИЛА ВОДКА В КРЪВТА    
ЛюбопитноЖена на 35 години с рекордните 6 промила алкохол в кръвта е постъпила в отделението за интензивно лечение и остри интоксикации във Военноморската болница във Варна.


Това съобщава в. Стандарт като цитира началникът на отделението д-р Мария Аспарухова. "Подобна концентрация се смята за несъвместима с живота и се равнява на около 3 литра твърд алкохол. За сравнение стойност над 0,5 промила се санкционира от КАТ. Въпросната пациентка е идвала и друг път с почти смъртоносни дози спирт в кръвта. Но досега уредите са отчитали най-много 4-5 промила".

44 души с остри алкохолни интоксикации са минали през варненската токсикология от началото на годината, показва статистиката. 27 от тях са мъже, а останалите са жени. Сред представителите на силния пол с най-ниска възраст е 13-годишен ученик, като случаят е единичен.

Точно обратното е при жените, където от 17 представителки на нежния пол 10 са под 18 години. Другата обезпокояваща статистика е увеличаващият се брой на алкохолиците. Обикновено хората със синдром на алкохолна зависимост и абстиненция не надвишава 10 души годишно, а сега само от началото на годината пациентите с тази диагноза са вече 13.

Мъртвопиян пешеходец с неизвестна до момента самоличност е разбил в понеделник стъклената витрина на едно от магазинчетата до Фестивалния комплекс във Варна. Над 12 часа след инцидента в полицията чакаха мъжа да изтрезнее, за да може да го разпитат.

top/NDT
 


Сходни връзки

ЖЕНА С РЕКОРДНИТЕ 6 ПРОМИЛА ВОДКА В КРЪВТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди