изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:39 EEST
ФТС "ДОБРУДЖА" ИЗНЕСЕ 15 КОНЦЕРТА В ХОЛАНДИЯ И БЕЛГИЯ    
КултураПрофесионалният фолклорен ансамбъл подготвя отбелязването на своята 50-годишнина

Фолклорната танцова студия "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов преди няколко дни се завърна от представяне в Холандия и Белгия. Там талантливите добрички танцьори изнесли общо 15 концерта. Целта е била запознаване с фолклора на държавите, които ще бъдат приети в Европейския съюз през 2007 г., разказа за НДТ Стоян Господинов. В рамките на фестивала са проведени и три конференции. В тях са участвали Кеес ван Дорст /президент на "Зееланд ПОП Платформ"/, Ян Лонинк /кмет на холандския град Тернеузен/, Йохана Боогерд /член на Европейския парламент/ и др. Създадени са три комисии, съставени изцяло от деца. От добричката студия в тях са влезли 15 малчугани заедно с деца от Чехия, Белгия и Холандия. Разговаряно е за това какво мислят децата относно членството в ЕС, как биха се съхранили българският бит и култура след влизането ни в Евросюза и т.н.
От изнесените от студията концерти само три са били в зала, а останалите - по училища пред ученици от 3 до 5 клас, подчерта още Ст. Господинов.
На 23 юни ФТС "Добруджа" организира премиера на свои нови постановки - "Мартенски игри", "Фолклорна фиеста", "Варненска сюита" и др, като ще бъдат представени и част от старите.
В средата на август студията ще пътува за швейцарския град Грьонинген, където децата ще участват в световен фестивал.
Професионалният фолклорен ансамбъл "Добруджа", на ръководител е също Стоян Господинов, подготвя отбелязването през тази година на своята 50-годишнина. Българската национална телевизия ще излъчи 45-минутен филм за ансамбъла, телевизия "Евроком" също ще посвети телевизионно предаване за юбилея.
 


Сходни връзки

ФТС "ДОБРУДЖА" ИЗНЕСЕ 15 КОНЦЕРТА В ХОЛАНДИЯ И БЕЛГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди