изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:00 EEST
НЕ Е НУЖНО ДА ИМАТЕ ЧУВАЛ С ПАРИ, ЗА ДА ПАЗАРУВАТЕ    
ИкономикаПред НДТ - мениджър "Корпоративно банкиране" на добричкия клон на "Булбанк" Братой БРАТОЕВ

- Г-н Братоев, неотдавна към структурите на банката бе прибавена и лизинговата къща "Унилизинг" ООД. Какви са предимствата на финансовия лизинг пред директната покупка?
- В кръга на шегата мога да заявя, че чрез лизинга не е нужно човек да има чувал с пари, за да може да пазари. В сериозен план лизингът дава възможност за технологично обновление срещу ниска начална инвестиция, разсрочване на ДДС плащането във времето и други.
- Има ли предимства лизингът пред банковия кредит и какви?
- На първо място може да се посочи, че при лизинга не се изисква обезпечение. Равните месечни вноски при него водят до по-равномерно финансово натоварване и по-лесно планиране на разходите. По-конкретно, предимствата на нашата лизингова къща са широката клонова мрежа на "Булбанк", което позволява бързо и удобно обслужване на лизингополучателите и други.
- Какво точно предлага "Унилизинг"?
- Ние предлагаме богата гама от стандартни и нестандартни продукти - закупуване на лекотоварни и тежкотоварни автомобили, производствено оборудване, селскостопанска техника, строителни и пътно-строителни машини, медицинско оборудване, както и леки автомобили за лица, извършващи доболнична и медицинска помощ. Даваме възможност на клиентите да избират дали това, което са решили да си купят да е ново, или втора употреба. Встъпителните вноски са минимални, като в зависимост от това, което клиентът желае да купи, оскъпяването варира от близо 4 % до 9.5 %. По-голям срок на лизинга се отпуска за нови покупки, но може да бъде закупена и стока втора употреба - тогава срокът на лизинга е по-къс. Погашението винаги е на равни месечни вноски. Има възможност също физически лица и предприемачи да си закупят леки автомобили, като за нова кола срокът на лизинга е от 6 до 60 месеца, а за втора употреба - от 6 до 36 месеца. Минималната вноска за нов автомобил е 20 %, а за втора употреба - 25 %. Годишното оскъпяване е от 7.7 % до 9.5 %.
Разговаря Виржиния ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

НЕ Е НУЖНО ДА ИМАТЕ ЧУВАЛ С ПАРИ, ЗА ДА ПАЗАРУВАТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди