изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:04 EEST
ДОБРИЧ ЩЕ СЕ ПРЕВРЪЩА В ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ    
ИкономикаИдеята на община Добрич за създаване на интегриран туристически продукт за представяне на Добрич като дестинация с указани туристически маршрути е била посрещната с одобрение от участниците в срещата, която бе организирана по този повод.

За нея нямаше специално поканени, а чрез медиите кметството покани организациите, които имат отношение към проблема. Озовали са се Историческият музей, библиотека "Дора Габе", НЧ "Й. Йовков", хотел "България", ресторант "Папино", Българска стопанска камара, Международен колеж - Албена, Спортен клуб по ориентиране. Пред тях е представен и общинският специалист от дирекция "Икономическо развитие и евроинтеграция" инж. Захари Аргиров, който ще осъществява координация между различните институции и организации в областта на туризма. Идеята за създаване на интегриран туристически продукт е представена от зам.-кмета Галина Митева. Тя е запознала присъстващите и с последните промени в Закона за туризма, който предвижда изготвяне на общинска програма за развитие на туризма и създаване на консултативен съвет по туризъм. Представен е и модел за създаване на клъстер като обединяваща форма за съвместна работа на предприятия и фирми. Посочено е, че през 1998 г. Търговско-промишлената палата в Добрич е спечелила проект за създаване на такъв клъстер. Предстои той да бъде финализиран чрез създаване на интернет портал, който да показва общите потребности и интереси на фирмите от общината.
Сред идеите за превръщането на Добрич в интересна туристическа дестинация са тези за изготвяне на маркетингово проучване, виртуален туризъм сред определени целеви групи, изготвяне на рекламни материали за Добрич, създаване на туристически център, изработване на указателни табели, превръщане на езерото в градския парк в пеещо езеро, изработване на пътеводител за Добрич. Решено е следващото събиране да се проведе на 22 юни. За тогава ще бъде поканен маркетингов специалист от Международния колеж в Албена.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ЩЕ СЕ ПРЕВРЪЩА В ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди