изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:43 EEST
"АЛБЕНА" АД СМЯТА,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ МЕТОДИКАТА ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА КОНЦЕСИИТЕ    
ТуризъмПред "Нова добруджанска трибуна" - Маргита Тодорова, търговски директор в "Албена" АД

- Г-жо Тодорова, според Вас ще има ли негативен ефект върху България като туристическа дестинация, предвид строителството в курортите?

- Определено догодина ще усетим негативния ефект от това, че има строежи в комплексите през май, когато вече има туристи. Туристите не правят разлика между Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг. Те ни приемат като дестинацията България. Това ще окаже негативно влияние, въпреки усилията ни за удължаване на сезона.

- Какво е становището на "Албена" АД за концесиите?

- Ние смятаме, че концесиите трябва да се изчисляват по друг механизъм. Затова в момента се водят преговори с Министерството на регионалното развитие и благоустойството. Дружеството не се е отказало от концесията, но смятаме, че концесионерът не трябва да изгражда заведения на плажа, за да печели, а да е ангажиран с неговото поддържане и опазване. Точно в тази насока са и преговорите ни с МРРБ, като искаме промяна на методика за изчисляването на концесиите.

- Какво ново предлага тази година Албена?

- Новият хотел "Ралица", като такъв хотел в Албена няма. Той е първият по рода си. Ново в предлагането на туристическия продукт е спортен бар "Кариби". Обновена е и анимацията

- Каква е заетостта към момента в Албена?

- В Албена сега има над 10 хил. туристи, като радващо е, че процентът на руските туристи е нараснал. В хотел "Магнолиите" в Приморско базата е запълнена на 100 %, така е и в комплекс "Бялата лагуна".

Виржиния ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

"АЛБЕНА" АД СМЯТА,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ МЕТОДИКАТА ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА КОНЦЕСИИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди