изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-18 @ 10:33 EEST
СИЛИСТРА: ПРОЕКТ НА ФОНДАЦИЯ "АЛАВИДА"    
ОбществоВ. "Дръстър Силистра": “Свят за всички” ще насърчава младежкото сътрудничество в ЮгоизточнаСилистренското сдружение “Свят за всички” е спечелило проект към фондация “Алавида”, която работи по програма за насърчаване на младежките обмени в страните от Югоизточна Европа. Местната организация ще работи съвместно с Асоциацията на младите еколози – Кълъраш / Румъния /, съобщи Ирена Маринова. Проекта има за цел опознаване влажните зони между двата бряга на р.Дунав. Настоящият проект ще цели обогатяването знанията на младежките екологични организации от румънска и българска страна за значимостта на влажните зони при опазването на природата. Предвидено е отпечатването на информационни материали на български и румънски език, постери и плакати. Ще се организират семинари за “Уникалността на езерото “Малък Преславец” / в момента силистренското сдружение работи по друг проект свързан с “езерото на водните лилии” и се е заело с постигането на прекатегоризация на природната забележителност в “защитена местност”/ и “Влажните зони в района на Долен Дунав”.
Дейностите ще бъдат насочени към разширяване трансграничното сътрудничество между област Силистра и префектура Кълъраш в областта на опазване природните територии и влажни зони в района на Долен Дунав, обогатяване опита на екологичните организации от двете страни в реализирането на съвместни проекти. Авторите на проекта са наясно, че по време на реализирането на дейностите си биха могли да се сблъскат с липсата на заинтересованост от страна на институциите за промяна статута на езерото в “защитена местност”, както и с неразбиране от страна на местното население за необходимостта от опазване и съхраняване на видовото разнообразие в района на Малък Преславец.
 


Сходни връзки

СИЛИСТРА: ПРОЕКТ НА ФОНДАЦИЯ "АЛАВИДА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди