изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:08 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 11 ЮНИ ПЕТЪК    
Ред и сигурностКатастрофи и престъпления в страната


София. Снощи към 21,45 часа в полицията е бил получен сигнал за стрелба пред пицария „Верона” в ж.к.”Надежда”. По първоначална информация неизвестни извършители са стреляли от автомобил по Камен М./24 г./ от София. Той настанен в „Пирогов” с рани в таза, с опасност за живота. В близост до мястото на инцидента малко по- късно е намерен опожарен автомобил „Нисан Шери”, в който е открит автомат. По данни на свидетели, разпитани от полицията, най- вероятно от този автомобил е стреляно по потърпевшия. Оръжието е предадено за експертиза. Криминалисти от СДВР работят активно по издирване на извършителите на престъплението. Гражданите, които желаят да помогнат на разследването с информация по случая, могат да се обадят на тел. 982 05 58. Анонимността им е гарантирана.

РДВР- София. Вчера директорът на Държавно лесничейство-Ихтиман съобщил за инцидент със служител по охрана на горите към лесничейството. Около 14, 00 часа на 9 юни в местността “Пчелин” служителят предупредил трима мъже да не извършват незаконна сеч в гората. Те се оттеглили и се скрили в района на т.нар. хмелно стопанство край града, където го причакали, нанесли му побой и избягали в посока квартал “Изток”. След бързата реакция на полицията е изяснено че извършителите са непълнолетният И.И., Христо Д. /20 г./ и Асен И. /18 г./, всички от Ихтиман. След снемане на обяснение в присъствието на инспекторката от Детска педагогическа стая, непълнолетният бил предаден на родителите му. По случая се води дознание. Потърпевшият В.Б. /52 г./ бил настанен за лечение в белодробна болница “Света София” в столицата със спукано ребро и наранен бял дроб. Според лекари за момента няма опасност за живота му.

Кърджали. 100 таблетки с амфетамин бяха открити вчера при проверка на антимафиоти от РЗБОП на лек автомобил “Сеат Ибиза” в района на село Скалище, община Кърджали. Първоначално 30-годишният водач се представил с чуждо име. При извършения обиск у него е намерен плик с таблетки, които при извършения полеви тест са реагирали на амфетамин. В хода на проверката е изяснено, че шофьорът е Метин Н. от Кърджали. Той управлявал колата, без да притежава свидетелство за правоуправление. Метин Н. е известен на полицията като автор на грабеж през 1992 година. При извършеното претърсване в дома му не са намерени други наркотици. По случая е образувано следствено дело.

РПУ-Кърджали внесе материали в прокуратурата с мнение за образуване на предварително производство по чл. 209 от НК за измама срещу Недялка Г./52/ и Добромир Б./30/. Полицейското разследване започна след жалба на директорките на гимназиите по икономика и туризъм в Кърджали за провален абитуриентски бал на ученици. Организацията на тържеството било поверено на туристическа фирма “Елена туризъм”, за което била заплатена сумата от 38 000 лв. Абитуриентите възнамерявали да празнуват в Кушадасъ, но в последния момент се оказало, че там изобщо няма ангажирани места. Така над 200 ученици останаха без абитуриентски бал, а парите им не са върнати от фирмата.

Монтана. В РПУ Лом вчера е била получена информация от дежурния в болницата, че в хирургичното отделение е настанена Цветана В. / 22 г./ от с. Княжева махала, общ. Брусарци, с обезобразено от татуировки лице. Полицаите изяснили, че това е дело на Илиян Д./41 г./ от същото село, криминално проявен, живеещ на семейни начала с потърпевшата. По случая е заведено дознание в РПУ- Лом.

Перник. Четирима пияни шофьори бяха хванати от КАТ през вчерашния ден, информираха от РДВР- Перник. Пламен Т./41 г./ се ударил с ладата си в паркиран автомобил. При тест дрегерът показал 3,09 промила алкохол в кръвта. Румен В./37 г./ бил спрян за проверка, тестът показал 1,7 промила. С 2,21 промила управлявал автомобила си Андрей В./50 г./ Последният заловен с алкохол в кръвта е столичанинът Валентин В./ 29 г./, който отказал да спре на стоп-сигнал и след 3 км бил принудително спрян. При направената проба е установено, че има 1,8 промила в кръвта. Той е отказал кръвна проба. И срещу четиримата са започнати бързи полицейски производства.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 11 ЮНИ ПЕТЪК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди