изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:22 EEST
СТУДЕНТСКИ КИНОФЕСТИВАЛ В БАЛЧИК    
КултураВторият Международен студентски фестивал за филмово изкуство е от 22 до 26 септември в архитектурно-парковия комплекс "Двореца" в Балчик.

Още месец се приемат заявки за участие, съобщиха организаторите от фондация "Студентски филм форум" (Film-fest.org), цитирани от "Дарик радио" (Darik.net).
Досега участие са заявили 11 филмови академии и институти от Германия, Великобритания, Израел, Австрия, Испания, Австралия и Аржентина, както и всички филмови академии и университети в България. Организаторите очакват широко международно участие както от други филмови университети, така и от отделни студенти.

Филмите на фестивала се състезават в три категории: игрални, документални и анимационни. Най-добрите определя жури с международно участие.

В съпътстващата програма са семинари, лекции, практически занимания, дискусии. Фестивалът е под патронажа на президента Георги Първанов и се организира с подкрепата на културното и просветното министерства, фонд "13 века България", фонд "Култура", Националния филмов център, община Балчик и други.

На първия фестивал миналата година във Велинград бяха представени повече от 60 филма. Гости, водещи на дискусиите и семинарите, членове на журито бяха известни български и чуждестранни режисьори, оператори, артисти, университетски преподаватели, кинокритици и журналисти, ръководители и собственици на печатни и електронни медии, филморазпространители.

Целта на фестивала и фондацията организатор, основана миналата година, е да съдействат за пропагандирането и развитието на студентското филмово изкуство.
news/НДТ

 


Сходни връзки

СТУДЕНТСКИ КИНОФЕСТИВАЛ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди