изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:37 EET
ИСПАНИЯ ПОМРАЧИ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РУСИЯ - 1:0    
Евро 2004Отборът на Испания победи с минималното 1:0 състава на Русия във втория двубой от група "А" на започналото Европейско първенство в Португалия и се нареди с актив от 3 точки с тима на Гърция, победил преди това изненадващо състава на домакините с 2:1.

Във втория кръг от надпреварата в групата именно двата отбора ще се изправят един срещу друг.

Срещата започна с тотален натиск на испанците, които проведоха няколко много опасни атаки. Във 2-та минута играчът на Реал (М) Раул Гонзалес получи удобна топка в наказателното поле на руснаците, стреля по диагонала, но покрай гредата.

В следващата минута Фернандо Мориентес бе изведен от Раул в наказателното поле, пробва да шутира, но ударът му бе избит в корнер.

В 7-та минута Ечеберия проби отдясно, центрира към Раул, но последният не успя да нанесе добър удар с глава.

Постепенно натискът на иберийците поспадна, но те продължиха да бъдат по-активният отбор на терена. В 15-та минута на срещата руснаците успяха да създадат първата си по-опасна атака. Исмаилов получи отлична топка в наказателното поле, вдясно на Касияс, но вместо да стреля, той се опита да подаде и сгреши.

Второто полувреме започна отново с натиск на испанците. В 47-та минута Рубен Бараха получи удобна топка на дъгата на наказателното поле на Русия, стреля, но ударът срещна крак на защитник, след което топката излезе в корнер.

В 54-та минута Ечеберия пое една топка по десния фланг, напредна и центрира към непокрития Раул, но ударът на нападателя с глава премина встрани от вратата на Овчинников.

Същият Исмаилов в 23-та минута пробва удар от около 25 метра леко встрани, но топката прелетя над испанската врата.

В 27-та минута Пуйол центрира към Мориентес в наказателното поле на руснаците и след борба тяло в тяло нападателят падна на земята, а топката бе изчистена в ъглов удар, след който не последва нищо опасно.

В 33-та минута Висенте направи отличен пробив по левия фланг, нахлу в наказателното поле на руснаците, финтира защитник, след което центрира, но нямаше негов съотборник, който да засече топката.

В 35-та минута нов страхотен пробив направи Висенте отляво, центрира към Мориентес, но ударът му с глава бе блокиран от Овчинников, след което последва меле, но без резултат.

В ответната атака се получи най-чистото положение за Русия през първата част. Дмитрий Алейничев направи невероятен пробив, слаломирайки между 3-4 играчи на Испания, излезе сам срещу Касияс, но вратарят парира удара му и топката излезе в корнер.

В 39-та нова добра атака проведоха руснаците. Евгений Алдонин се озова на добра позиция извън наказателното поле на иберийците, фронтално срещу Касияс, финтира противников защитник и стреля, но слабо и вратарят улови.

Второто полувреме отново започна с натиск на испанците. В 47-та минута Рубен Бараха получи удобна топка на дъгата на наказателното поле на Русия, стреля, но ударът срещна крак на защитник, след което топката излезе в корнер.

В 54-та минута Ечеберия пое една топка по десния фланг, напредна и центрира към непокрития Раул, но ударът на нападателя с глава премина встрани от вратата на Овчинников.

В 60-та минута отново Ечеберия бе в центъра на вниманието, след като финтира противников футболист в наказателното поле, центрира към Мориентес, но последният само закачи топката с глава, без да отправи удар.

Минута по-късно защитата на Русия най-после се огъна под упорития натиск на "Ла фурия". Токущо влезлият Хуан Карлос Валерон отбеляза първия гол в срещата след отличен пробив отдясно на Пуйол, който подаде топката ниско по тревата и за играча на Депортиво ла Коруня не остана нищо друго освен да изведе своите напред.

В 71-та минута Раул направи самостоятелн пробив, но завършващият му удар премина над гредата.

До края на срещата темпото на игра видимо спадна и мачът реално се доиграваше. Малко преди края на двубоя Роман Шаромов получи втори жълт, респективно червен картон за фаул срещу откъсващия се Фернандо Торес.

ТОПСПОРТ/НДТ
 


Сходни връзки

ИСПАНИЯ ПОМРАЧИ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РУСИЯ - 1:0 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди