изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:14 EET
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УСПЕХ НА ГЪРЦИЯ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА    
Евро 2004 Тимът на Гърция поднесе първата изненада на Евро 2004, след като победи домакините от Португалия с 2:1 на старта на турнира.

Футболистите на Ото Рехагел спечелиха първа голяма победа в историята на гръцкия футбол, с която излязоха начело във временното класиране на група "А" в състезанието.

Португалия пък нямаше поражение в деветте си последни мача в групите на европейско първенство и беше твърд фаворит в мача.

След въодушевлението от успеха на Порто в Шампионската лига миналия месец и предвкусването на удоволствието от домакинството на Евро 2004, загубата на старта подейства като студен душ на 50 000 души по трибуните на "Ещадиодо Драгао".

Гърция стигна до първенството на Стария континент като изпревари Испания и завърши на първо място в квалификационната група, а през ноември завърши наравно в приятелски мач срещу Португалия.

Те подсказаха, че могат да вземат победата в мача още в първата минута, когато нападателят Ангелос Харистеас не успя да улучи топката при ниско подаване на Вризас пред вратата на Рикардо.

В седмата минута Карагунис отне топката след лош пас към Пауло Ферейра, напредна и стреля ниско от границата на наказателното поле покрай вратаря на домакините.

До края на полувремето гърците имаха шансове да увеличат резултата, но Харистеас прати топката в аут, а Такис Фисас стреля над вратата малко по-късно.

Португалците постепенно преодоляха шока от получения ранен гол и халфовете Фиго и Саброса се активизираха. Положения пред вратата на Никополидис обаче липсваха.

През второто полувреме на терена се появи Кристиано Роналдо, но първият "принос" на бързия нападател беше събарянето на Сейтаридис в наказателното поле.

Съдията Колина посочи бялата точка, а Басинас стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Рикардо.

В третата минута на даденото от Колина продължение, Роналдо намали аванса на гърците, но усилията на домакините не стигнаха за изравнително попадение.

Съставите:

Португалия: Рикардо, Пауло Ферейра, Жоржи Андраде, Фернандо Коуто, Руи Жоржи, Кощиня (Нуньо Гомеш - 66), Маниш, Луиш Фиго, Руи Коща (Кристиано Роналдо - 46), Паулета, Симао Саброза (Деко 46);

Гърция: Антонис Никополидис, Такис Фисас, Траянос Делас, Михалис Капсис, Юркас Сейтаридис, Йоргос Карагунис (Костас Кацуранис - 46), Теодорос Загоракис, Стелиос Янакопулос (Темистоклис Николаидис - 68), Ангелос Басинас, Ангелос Харистеас (Василис Лакис - 75), Зисис Вризас
*******************

Старши треньорът на Гърция Ото Рехагел не спести суперлативите си след успеха на южните ни съседи с 2:1 над Португалия в първия двубой от Европейското първенство.

"Това е най-големият успех на гръцки отбор за всички времена. Стратегията и тактиката, която избрахме през последните седем дни се оказаха изключително успешни", заяви той.

"Утре е неделя и аз се надявам гърците да окачат национални флагове по домовете си. Тази вечер ще празнуваме, но утре трябва да се съсредоточим отново, защото след четири дни ни предстои друг мач", добави Рехагел.

"Постигнахме нещо непознато за нас. Ние пристигнахме тук да се борим. Домакините бяха нервни и ние успяхме да се възползваме от това. Днес трябва да се радваме на успеха, но няма да спрем дотук. Не можеш да продължиш само с три точки", заяви авторът на първия гол в мача Георгиос Карагунис.

"Това е голяма чест за моята страна. Сега всички мислят за тази победа. Трудът, който положихме през изминалите две години най-сетне бе възнаграден. Вложихме в играта си повече дух от Португалия", коментира халфът на Гърция Теодорос Загоракис.

"Заслужихме тази победа. Обещанията, които дадохме, преди да пристигнем тук, ще бъдат спазени, но имаме още важни мачове", добави той.

ТОПСПОРТ/НДТ

 


Сходни връзки

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УСПЕХ НА ГЪРЦИЯ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди