изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:09 EET
ДОГАН: "ДЯСНОТО ПРОСТРАНСТВО Е РАЗБИТО"    
Политика"Корекцията в последната година преди парламентарните избори е много важна. И когато казвам, че са необходими промени, конкретно визирам Министерството на регионалното развитие.

Закъснява се с усвояването на фондовете по ИСПА. Това не означава на всяка цена смяна на министъра, а промяна в системата по усвояване". Това каза вчера в Добрич лидерът на ДПС Ахмед Доган по повод исканите от него промени в сегашното управление. Ако се наложи, ДПС ще подкрепи обединяването на двете министерства - на екологията и на регионалното развитие, каза още Сокола.
Според него дясното пространство е разбито. "Прави чест на СДС в лицето на Надежда Михайлова, че намери сили и воля да се разграничи от управлението на Костов и да се извини, което означава ясно осъзнаване на стила "Костов", на Командира "Костов". Това е естествен процес на търсене на енергия за нова политическа идентичност на СДС", коментира лидерът на ДПС. Според Доган, конкуренцията в дясното пространство ще бъде много жестока. "СДС и партията на Костов ще бъдат основните субекти, които ще се конкурират. От тази гледна точка, подобно разграничаване е нов елемент, защото тези три партии - на Костов, на Софиянски и на Надежда Михайлова, са в едно поле - полето на народните партии. Аз мисля, че каквото и да се прави, обединителни процеси в това поле няма да има. Тук има борба за лидерство. Трите партии имат една обща политическа идентичност и големият проблем е кой да представлява емблемата на народните партии", каза Доган.
ДПС е в добра позиция и в добра кондиция, твърди Сокола. "Може би, ние сме най-ухажваната партия, защото добре си вършим работата, а не заради зелените ни очи. Нямаме груби гафове по отношение злоупотреба с власт, което е болестно състояние за управляващите във всички предишни кабинети. Успяхме да се отнесем предпазливо към подобно увлечение и това важи както за премиера, така и за управляващата коалиция", похвали се Сокола. Нарастващият рейтинг на Царя се дължи на реалния темп на развитие във всички региони, на сравнително добрите параметри. Това, което премиерът е обещал в началото на мандата, вече давало плодове, коментира лидерът на ДПС.

На проведената вчера отчетно-изборна конференция за председател на областното ръководство на ДПС с 4 гласа повече е бил избран д-р Ердинч Хаджиев. НДТ научи, че Хаджиев e бил предложен само от своята община - Добричка, а Касабова - номинирана от шест от всички 8 общини в областта.
 


Сходни връзки

ДОГАН: "ДЯСНОТО ПРОСТРАНСТВО Е РАЗБИТО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди