изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:47 EEST
ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФИРМИ СЕ ОБЕДИНЯВАТ СРЕЩУ ИКОНОМИЧЕСКАТА СИЛА КИТАЙ    
ИкономикаТова каза Оресте Байони - генерален секретар на Италианската национална конфедерация на занаятчиите, малките и средни предприятия, който в петък се срещна с фирми от Добрич

Шивашките фирми в Италия работят на европейско ниво, за да могат да се защитят от тази огромна икономическа сила Китай, която работи за получаване на монопол в модата. Това каза генералният секретар на Италианската национална конфедерация на занаятчиите, малките и средните предприятия Оресте Байони. Той разговаря с представители на шивашките фирми от Добрич - на среща, организирана от Индустриалната стопанска асоциация в Добрич с председател Атанас Печански.
Стана ясно, че италианската браншова организация има около 1000 седалища в Италия, Белгия и други европейски страни. Тя е доброволна организация и обединява малки и средни предприятия от шивашката и обувната индустрии, дрогерии. До 90 на сто от продукцията на тези дружества се изнася за Япония, САЩ, Хонг Конг, арабските страни. В момента има огромна криза в целия свят и се създава международен проблем с навлизането на Китай на този пазар, обясни Байони. Целта на организацията на шивашките фирми в Италия е да ги защитава пред различни институции, включително и италианското правителство, обясни той. И добави, че българските фирми могат да преговарят с най-сериозните италиански фирми, за да създадат смесени дружества или шоуруми. Той се ангажира да представи списък на шивашките фирми от Добрич и областта пред италиански фирми, за да се привлекат италиански инвеститори. Важно е на европейско ниво да се обединим срещу мултинационалните групировки за дистрибуция, които се опитват да унищожат манифактурната индустрия, каза Байони.
Той обясни, че напоследък все повече европейци се завръщат към дрехите, шити на ръка. В Западна Европа обаче вече нямало кой да ги шие. Интересуваше се дали наши фирми биха поели ангажимент да шият някои части от дрехи на ръка. Те му обясниха, че биха, но зависи от цената. Той пък разясни, че цената при всички случаи би била по-ниска от тази, която ще се даде на италианските фирми.
 


Сходни връзки

ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФИРМИ СЕ ОБЕДИНЯВАТ СРЕЩУ ИКОНОМИЧЕСКАТА СИЛА КИТАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди