изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:37 EEST
ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДОБРИЧКИТЕ ДЕЦА НА АСАМБЛЕЯТА "ЗНАМЕ НА МИРА"    
КултураНад 1000 балона полетяха над София. Открит бе монумент в памет на децата - жертви на тероризма

Мариела БОНЧЕВА - специален пратеник на НДТ
Стотици деца от цяла България представиха таланта си по време на тазгодишното издание на асамблеята "Знаме на мира", която се проведе пред едноименния монумент край София в събота. Камбаните зазвъняха за 25-и път, в небето полетяха над 1000 балона с послания за мир. В началото официално бе открит монумент, издигнат в памет на децата - жертва на тероризма. На асамблеята присъстваха председателят на Народното събрание Огнян Герджиков, министърът на науката и образованието Игор Дамянов, министърът на културата Божидар Абрашев, народни представители. Приветствие поднесе депутатът от Коалиция за България Евгения Живкова, "виновник" за възобновяването на асамблеята след неколкогодишно прекъсване. Талантливите певци, музиканти и танцьори представиха своите изпълнения на две естради. Малките художници пък изрисуваха огромна рисунка на тема "Олимпиадата и мирът", която ще кандидатства за "Гинес" заради размерите си.
Добрич бе представен от десет талантливи деца, носители на призови места на международни и национални конкурси. Това са певците Мартин Димитров и Николай Миленов от ЦДГ "Бодра смяна", Пола Веселинова, Гергана Коева и Дамян Дамянов от "СОУ "Св. Климент Охридски", дует "Елеганс" - Мая Ташкова и Георги Петров, представил се с изпълнение на спортни танци, Слави Руменов - изпълнил на гайда "Добруджански ритми" и художниците Гергана Симеонова и Иван Живков.
 


Сходни връзки

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДОБРИЧКИТЕ ДЕЦА НА АСАМБЛЕЯТА "ЗНАМЕ НА МИРА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди