изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:01 EEST
ДОБРИЧ ВЪСТАВА СРЕЩУ СПИРАНЕТО НА ВЛАКА "АЛБЕНА"    
ПолитикаКметът Детелина Николова инициира подписка до висшите държавни институции

Новото разписание на влаковете предвижда от 27 юни влакът "Албена" да бъде спрян, а с това и комуникацията на Добрич със столицата и много градове в страната. Затова вчера кметът Детелина Николова постави началото на протестна подписка.
В момента влакът "Албена" има само един спален вагон през делничните дни и събота, а в неделя - два, има четири вагона "втора класа", един - "първа класа" и един колетен. Дори при тази ситуация се отчита криза за места във влака, обясниха от кметството. Оттам добавиха, че с новото разписание на влаковете, което влиза в сила от 27 юни, и за което има нареждане от жп управлението в Добрич, ще останат само един спален вагон и два "втора класа", като вагоните за Добрич ще се прикачват на гара Повеляново. Така, оказва се, всички колети от Добрич първо ще се транспортират до Варна, което ще направи пътуването им поне тридневно, обясни Д. Николова. Тя е категорична, че Добрич и добричлии трябва да настояват да получат онова, което заслужават да имат, а то е връзка със столицата и страната. Затова вчера тя инициира протестна подписка.
Подписката е адресирана до президента Георги Първанов, премиера Симеон Сакскобургготски, председателя на Народното събрание Огнян Герджиков, министъра на транспорта и съобщенията Николай Василев, до комисията по транспорт и телекомуникации. В документа се казва: "Община град Добрич изразява своето несъгласие и категорична позиция по повод оптимизиране на транспортната схема на железопътния транспорт и спиране на бързия влак София-Добрич-Кардам.
Не приемаме решението на министерството на транспорта и съобщенията за правилно, тъй като е в ущърб на гражданите на Добрич и ще доведе до влошаване на осъществяваните комуникации и пощенски услуги. Смятаме, че наличието на железопътна комуникация предвид отдалечеността на Добрич от столицата, е необходимост, за премахване на географската изолация и реализиране на транспортни връзки, които да осигуряват нормалното и безпроблемно пътуване на гражданите на Добрич. Пътническата композиция "София-Добрич-Кардам" е единствената, която свързва град Добрич с други български градове и София. Новият транспортен режим, спирането на бързия влак и намаляване на спалните вагони за София е предпоставка за негативни социални и икономически последици за Добрич. Изразяваме своето неодобрение и Ви призоваваме към разумен диалог между централната и местна власт, които ще доведе до целесъобразно решение в интерес на гражданите на Добрич".
Първият поставен подпис е този на кмета Детелина Николова. Тя призова и добричлии да се включат към подписката. Те могат да сторят това до края на седмицата в Центъра за услуги и информация на гражданите на партерния етаж в кметството. От днес членове на младежкия градски съвет също ще предлагат подписката в центъра на града от 10 до 16 ч. НДТ
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ВЪСТАВА СРЕЩУ СПИРАНЕТО НА ВЛАКА "АЛБЕНА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди