изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:24 EEST
ВАРНЕНСКОТО ЖП-РОБСТВО, КОЕТО НИ НАЛАГАТ ОТ 27 ЮНИ, ЩЕ РИТНЕ ДОВЕРИЕТО В ДОБРУДЖА КЪМ НДСВ    
Коментари Димитър ДУКОВ

Звучи антибългарско, звучи смешно, наивно, дори популистки, но с всеки ден мнозина добруджанци се замислят дали не би било по-добре Южна Добруджа да си остане в Румъния, тъй като Букурещ стимулира развитието на Северна Добруджа, а София превръща родния ни край в глуха провинция

Ако бай Дяко, бащи ми, беше жив, то щеше да изръси няколко солени псувни към варненци и софиянци за това, че ни спират бързия влак "Албена" от 27 юни 2004 г.
Аз съм убеден, че от няколко дни незнайните имена на хората, дискриминиращи живеещите в българска Добруджа, събират стотици псувни на майка, баща, лели и целия си род.
Защо пък и да не бъдат псувани, след като народът се чувства безпомощен да защити правото си на ЖП транспорт до София. В Добруджа хората няма да се качат на комбайни и трактори, нито на магарешки каручки и няма да блокират пътищата, за да отстоят правото си, правото на децата и внуците си да имат бърза железопътна връзка до определящата се като столица София и изживяващата се като съвременен терорист Варна.
Говеждата мисъл на управниците, решили казуса какво да правим, след като окрадоха държавата, рефлектира най-вече върху хората със скромни доходи, студентите, учениците, възрастните, бизнесмените, които зимно време са принудени да пътуват с влака, за да решат не само личен проблем, но и за да има в Южна Добруджа повече работни места, да се развиват икономика, култура, образование, здравеопазване....
Господи, колко ли тъп трябва да си и да мразиш добруджанци, за да решиш да им отнемеш единствената регламентирана транспортна връзка до столицата и цяла Централна и Западна Европа?
Много хора се замислят, когато сме на чашка питие, какво ще стане в Южна Добруджа, когато България и Румъния влязат в Европейския съюз? Дали, ако продължава тъпанарската политика на София и Варна спрямо Добричка и Силистренска области, няма добруджанци да заживеят постепенно с мисълта, че столицата им е Букурещ, който е на 250 км от Добрич, а София е на 500? Дали добруджанци няма да ходят в Констанца вместо във Варна? Дали тук икономиката няма да се преориентира към румънската, щом като е изоставена от родната си майка България?
Аз вече съм убеден, че който иска да се чувства силен в Европейския съюз след няколко години, трябва да се интегрира с икономиката на Румъния, която още отсега иска да инвестира в Южна Добруджа.
Тези процеси са дълговременна работа и идващите поколения ще забравят имената на сегашните простаци, откъсващи българска Добруджа от България и интересуващи се само от вилните си места и частните си хотели по Добруджанското Черноморие. Дълговременна работа е и продължаващото в момента разграбване на българска Добруджа от София и Варна.
Късовременна работа са предстоящите парламентарни избори.Тогава добруджанецът ще си спомни защо в областния град мнозинството си даде доверието на НДСВ и жълтата партия успя да се укрепи само в два големи града - Добрич и Кюстендил. Най-вероятно ще си припомни колко депутати, министри, специалисти дойдоха тук, за да ни убеждават да гласуваме за НДСВ, тъй като НДСВ след това ще погледне на Добрич и Добричка област като на свята рожба. Вървяха и приказките, че Добричка и Силистренска области са слабостта на премиера Симеон Сакскобургготски, тъй като по времето на неговия баща практически Южна Добруджа бе възвърната на майка България. Такава е психиката на народа. Дава доверието си и иска да получи нещо добро в замяна.
Отнемането на добруджанци на бързия влак "Албена" на практика е ритник на избирателя, дал гласа си за НДСВ. Това е ритник и срещу ДПС, които имат 4 депутати в Добричка област, но които дума и не продумват ще се борят ли тази несправедливост да бъде спряна, или мълчаливо ще пресмятат колко депутати ще вкарат от Добричка област в следващия парламент.
Добрич е един от най-големите градове на България. Добричка област е житницата на България. Кого да убеждавам, че тук има манган, въглища, питейни и минерални води, 3 500 000 дка обработваема земя, туризъм, но и срината от простаци икономика, инфраструктура, която гине след предизборните кампании, образование, култура и здравеопазване, които са в агония от централизираното ни управление, общини, които оцеляват, въпреки управлението на София и Варна.
Някой ще каже: Що за тежки приказки за един раздрънкан влак?
И ще се метне на скъпия си западен автомобил към София да се целува и изпие едно марково в знак на чиноподчинение.
Този човек не ще е по кръв и дух добруджанец. Нека ходи на майната си.
Който се чувства добруджанец, да направи каквото може, за да спре това идиотско решение да ни отнемат бързия влак "Албена". Защото идват дни, когато лапачите ще станат още по-дръзки и ще правят опити да ни отнемат всяка ценност. Най-много в този момент могат да направят тези, които се чувстват част от управляващите. Това са всички структури на НДСВ и ДПС и техните кадри. Нека им дадем подкрепата си и да ги видим що за бойци са и заслужават ли доверие за едни задаващи се парламентарни избори.
А що се отнася до този гениален ръководител на ЖП управлението във Варна и другия варненец - вицепремиерът Николай Василев, който най-вероятно вече е дал съгласието си, най-добре е да вървят по дяволите.
Симеоне, цар ли си, премиер ли си, обери си тези две вересии, за да те уважаваме в Добричка област!

***********************
Мнението си можете да изпращате и на сайта на БДЖ:
www.bdz.bg
 


Сходни връзки

ВАРНЕНСКОТО ЖП-РОБСТВО, КОЕТО НИ НАЛАГАТ ОТ 27 ЮНИ, ЩЕ РИТНЕ ДОВЕРИЕТО В ДОБРУДЖА КЪМ НДСВ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ВАРНЕНСКОТО ЖП-РОБСТВО, КОЕТО НИ НАЛАГАТ ОТ 27 ЮНИ, ЩЕ РИТНЕ ДОВЕРИЕТО В ДОБРУДЖА КЪМ НДСВ
Автор: Anonymous да 2004-06-18 @ 09:54 EEST
"Не е луд,който яде баницата,а който му я дава",т.е. добруджанските депутати не ги интересува,не искат и/или не могат да устояват интересите на добруджанци (пак нямахме късмет с депутатите си:) - интересуват ги само личните им бизнесинтереси , примери:-приватизацията на "Пътно поддържане Добрич" и съпътстващите ги преди това "мерки" и "стилни действия" напомнящи болшевишките методи ,за да я реализират в свой интерес;- същото стана с приватизацията на обувен завод "Добрич" ;на аптеките и т.н.,да не говорим за ширещата се безстопанственост на сграден фонд(общински и държавен). Мисля,че не варненци са ни виновни (те си гледат техния интерес,създадоха си в София лоби в интерес на Варна),а ние самите,защото не можем или не искаме да се обеденим и защитим правата,които ни се отнемат.Ставащото с влака "Албена" е за трети път ,дано и този път общината в лицето на кмета успее да защити добруджанските интереси,защото на депутатите ни не може да се разчита.
Д.Пенева
ВАРНЕНСКОТО ЖП-РОБСТВО, КОЕТО НИ НАЛАГАТ ОТ 27 ЮНИ, ЩЕ РИТНЕ ДОВЕРИЕТО В ДОБРУДЖА КЪМ НДСВ
Автор: Anonymous да 2004-10-03 @ 19:55 EEST
Не мога да повярвам че журналист може да напише подобни глупости!
Да, ще го спрат влака, защото нямате пари да си плащате, защото БДЖ още се издържа от бюджета т.е. и от моите пари, макар и да не ползвам влак!
И защо толкова ревете - нали имате и автобуси!
ВАРНЕНСКОТО ЖП-РОБСТВО, КОЕТО НИ НАЛАГАТ ОТ 27 ЮНИ, ЩЕ РИТНЕ ДОВЕРИЕТО В ДОБРУДЖА КЪМ НДСВ
Автор: Anonymous да 2004-10-03 @ 20:44 EEST
Да го духаш. Ползвай ти автобусите, тогава спирай влака.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди