изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:34 EET
350 ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЩЕ УЧАСТВАТ ВЪВ "ФОЛКЛОР БЕЗ ГРАНИЦИ"    
КултураОт 25 юни до 1 юли в Добрич и Албена ще се проведе четвъртото издание на Международния младежки фестивал-конкурс "Фолклор без граници".

Организатори са община Добрич, курортният комплекс и туристическа агенция "Романтик Тревъл" от Санкт-Петербург /Русия/. 350 изпълнители са заявили участие във фолклорния форум, каза за НДТ шефката на дирекция "Хуманитарни дейности" при общината Марияна Попова. От тях 46 са индивидуалните изпълнители, а останалите са камерни ансамбли, оркестри, групи за автентичен фолклор и др. Изпълнителите са от България, Русия, Татарстан, Адигея, Башкортостан. Осемчленното жури отново ще бъде председателствано от проф. Милчо Василев, преподавател в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Членовете са специалисти в областта на фолклора от България, Русия и Македония. Фестивалът ще бъде открит на 25 юни от 18 ч. в залата на ДТ "Йордан Йовков" в Добрич. В концерта ще участват лауреати от предишни издания, Професионалният фолклорен ансамбъл "Добруджа" и студията към него, Духовият оркестър на Добрич.
На 26 и 27 юни програмата на фестивала ще бъде в Албена, като първия ден там ще се състои и дефиле на участниците. На 29 юни като част от съпътстващата програма в Добрич ще бъде представена книгата "С пулса на "Мистерията на българските гласове", чийто автор е една от певиците в състава - Елена Божкова. Концертът на журито, който всяка година се превръща в грандиозно музикално събитие, ще се състои на 29 юни. Награждаването и галаконцертът на лауреатите са насрочени за следващия ден.
 


Сходни връзки

350 ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЩЕ УЧАСТВАТ ВЪВ "ФОЛКЛОР БЕЗ ГРАНИЦИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди