изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:50 EEST
ДЕН НА БАЩАТА - 20 ЮНИ    
ОбществоБащите в България от тази година ще имат свой празник. По идея на асоциация Любов и грижа и Столичната община, 20 юни ще бъде празнуван като Ден на бащата.

Това съобщи днес на пресконференция председателят на управителния съвет на асоциация Любов и грижа Магдалена Сергиева.

Тя допълни, че бащи от столицата и техните деца ще се съберат да поставят началото на новата българска традиция в неделя в Южния парк. Рисунки на асфалт, демонстрации на батут, футболни мачове, състезания по канадска борба, както и хоро на поляната в парка са част от предвидените забавления на празника. Организаторите ще обявят състезания за най-млад баща и за баща с най-много деца. По време на празника ще има шествие на мажоретния състав и духовата музика на 1-ва английска гимназия в София. Бащите ще бъдат поздравени с изпълнения на Софийския духов оркестър и фолклорния ансамбъл Средец. За децата са предвидени изпълнения на ансамбъл Смехоранчета.

Асоциация Любов и грижа е разработила програма за ролята на бащата в съвременното общество. Денят на бащата е част от проявите, предвидени в програмата, каза Сергиева. Тя допълни, че асоциацията очаква от другата година празникът да се отбелязва във всички градове на страната.

Дискусии за ролята на бащата във възпитанието на децата, организиране на конкурси за есета на тема Защо искам да има Ден на бащата ?, за рисунки Моят баща и за снимки Бащата са част от предвидените инициативи в програмата на асоциацията за тази година.

Желаещите да участват в конкурсите на асоциация Любов и грижа могат да изпращат материали по темите на конкурсите от днес на адрес - София 1000, ул Г. С. Раковски 147, асоциация Любов и грижа. Срокът за изпращане на есетата е до 30 септември тази година, а на рисунките и снимките - до 30 октомври. Есетата трябва да бъдат до 1800 знака, рисунките да са с формат 35/50, а снимките - А4. Участниците ще се състезават в две категории - до 18 години и над 18 години.
ТОП/НДТ
 


Сходни връзки

ДЕН НА БАЩАТА - 20 ЮНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди