изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:03 EET
ОСТАВАТ СТАРИТЕ ТАКСИ ЗА КАНДИДАТ-СТУДЕНТСКИТЕ ИЗПИТИ    
Образование 530 места е намален приемът за бакалаври в Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от висшето училище.


Тази година техният брой за редовно обучение е 3130 вместо 3500. Задочниците пък ще бъдат 530 срещу 690 през 2003 г. Увеличение с 20 бройки има само за редовно обучение за магистър след завършено средно образование. Те са предвидени за специалност "Право", в която тази година приемат 50 души. Това е най-желаната специалност в университета след информатиката. Наред с нея е психологията, за която се предвижда прием на 60 студенти.

Сред най-търсените като брой кандидати за място е и специалността "Биотехнологии", в която приемат само 40 студенти. Таксите за изпитите остават непроменени в сравнение с тези от миналата година - 15 лв. за първия изпит и по 10 лв. за всеки следващ. Цената на документите за кандидат-студенти също не се променя - 4.50 лв. за комплект.

Петък ще бъде ден на отворените врати, в който всички кандидат-студенти ще могат да се срещнат с ръководствата на университета и факултетите, за да зададат своите въпроси и да разгледат учебната база. Документите се подават от 23 юни до 7 юли.

Кандидат-студентите от провинцията ще могат да нощуват в студентско общежитие на цена между 6 и 16 лв. в зависимост от типа стая, която използват. Очаква се тази година документи във ВУЗ-а да подадат около 14 хиляди кандидат-студенти.
top/ndt


 


Сходни връзки

ОСТАВАТ СТАРИТЕ ТАКСИ ЗА КАНДИДАТ-СТУДЕНТСКИТЕ ИЗПИТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди