изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:50 EEST
ИНВЕСТИЦИОННИТЕ БОНОВЕ ЩЕ ВАЖАТ ДО 30 ЮНИ 2005 Г.    
НовиниУдължиха срока за използване на инвестиционни бонове до 30 юни 2005 година

Срокът за използването на инвестиционните бонове да бъде удължен с една година – до 30 юни 2005 година. Това реши икономическата комисия в парламента, като прие промени в Закона за приватизацията и следприватиозационния контрол.
Според справка на Централния диапозитар към днешна дата са издадени инвестиционни бонове за над 134 млн. лева. От тях в приватизацията са използвани едва около 45 млн., а неусвоените са за повече от 88 млн. лева. Това каза зам.-министърът на икономиката Димитър Ивановски, който обясни пред депутатите причината заради която се налага удължаването на срока. Петър Жотев заяви, че ще подкрепи удължаването на срока, но за него е ясно, че всички притежатели на инвестиционни бонове вече знаят, че приетите решения не се прилагат, а се отлагат и затова се правят манипулации. Величко Клингов отбеляза, че с всяка изминала година предприятията, които предстои да се приватизират, намаляват, но за сметка на това се увеличава обемът на компенсаторните инструменти. Тъй като на днешното заседание на комисията се разгледа единствено срокът за валидност на инвестиционните бонове народните представители гласуваха да поканят вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева на дискусия за правителствената комисия по отношение на непаричните платежни средства.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ИНВЕСТИЦИОННИТЕ БОНОВЕ ЩЕ ВАЖАТ ДО 30 ЮНИ 2005 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди