изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:24 EEST
ОТКРИВАТ ПРОЦЕДУРА ПО АКРЕДИТАЦИЯ НА ВИСШЕ АГРОБИЗНЕСУЧИЛИЩЕ В ДОБРИЧ    
ОбразованиеДоц. д-р Тодор Радев искрено се надява, че училището ще приеме първите студенти през 2005 година

В офиса на Международния колеж в Албена е получено решение за откриване на процедура по акредитация на висше агробизнесучилище в Добрич, съобщи за НДТ ректорът на колежа доц. д-р Тодор Радев.
"Надявам се първият доклад да бъде готов през август, а първата комисия да дойде още до края на този месец, за да огледа базата, с която разполагаме" - разказа доц. Т. Радев. Ръководителите на кол ежа очакват да получат одобрението до края на 2004 година, като това ще бъде първото висше училище, разкривано в Добрич.
В проекта е предвидено училището да стартира с 3 специалности - аграрно производство, агробизнес и агротуризъм. "Ако ни одобрят, през кандидат-студентската 2005 г. ще приемем 180 студенти, като пр (емът ще се извършва с тест за интелигентност, интервю и езици" - разказа още доц. Радев.
В бъдеще време ръководителите на колежа възнамеряват да разширят специалностите, като студентите, които завършват, да получават българска и холандска диплома със степен "Бакалавър" по специ алността бизнесадминистрация и българска и английска диплома също със степен "Бакалавър" по специалността информационни технологии в бизнеса.
Ректорът на колежа добави още, че от тази година холандската програма на Международен колеж - Албена, ще бъде изцяло изнесена в Добрич, а в Албена ще остане само френската програма за обучение.
В петък ще се състои десетата промоция по връчването на български и холандски дипломи за висше образование по Хотелски мениджмънт степен "Специалист" и свидетелства за едногодишна следдиплЕ.мна квалификация. От българска страна абсолвентите ще получат дипломите си от ректора на колежа доц. д-р Т. Радев, а холандските дипломи ще им бъдат връчени от зам.-ректора на Висшето училище /о хотелиерство в Маастрихт доц. Йориян Ритцен. НДТ
 


Сходни връзки

ОТКРИВАТ ПРОЦЕДУРА ПО АКРЕДИТАЦИЯ НА ВИСШЕ АГРОБИЗНЕСУЧИЛИЩЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди