изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-23 @ 17:06 EEST
ДОБРИЧ Е ЗАСТРАШЕН ПРИ ЕВЕНТУАЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ    
ОбществоТова е констатирано на проведеното вчера заседание на Общинската комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофиПредвид близостта на земетръсната зона край Шабла и фактът, че голяма част от сградите в Добрич са строени през 1989 г., градът е застрашен при евентуално земетресение. Констатацията е направена на вчерашното заседание на общинската комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи, съобщи за НДТ секретарят на общината Румен Русев. На заседанието е е направен доклад за готовността на общината и обектите на нейна територия да се справят при евентуални силни земетресения, крупни производствени аварии и пожари. Общата оценка за състоянието на града като сграден фонд е лоша, тъй като строителството е старо и не отговаря на въведените след 1989 г. противоземетръсни изисквания, добави Р. Русев. Комисията призовава всички физически и юридически лица при възможност да се ангажират с действия по сигурността на сградите, които стопанисват.
От изнесения от РС "Противопожарна и аварийна безопасност" доклад за готовността за справяне с пожарите през летните месеци, е станало ясно, че фирма "Шеле България" предоставя два свои автомобила при нужда за доставяне на вода и участие в гасенето на пожари. От "ВиК" са докладвали, че от общо около 210 противопожарни хидранта в града, изправни са 190, за останалите се набавят резервни части за ремонта им. Работи се по обозначаване на хидрантите. На заседанието е направен и анализ на потенциално опасните обекти - такива, които съхраняват опасни или леснозапалими материали. Такива са "Диск", "Птицекланица", "Сердика 90", "Юниливър" и "Калиакра", които работят с амоняк, както и "СТАРТ", където има сярна киселина, и мебелните и шивашки фирми, чиято продукция е леснозапалима. Комисията е задължила ръководителите на тези дружества и контролните органи да вземат мерки, за да не се допускат произшествия в тях.

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ Е ЗАСТРАШЕН ПРИ ЕВЕНТУАЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди