изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:09 EEST
КУКЛЕНИЯТ ТЕАТЪР ПОДГОТВЯ "БАРОН МЮНХАУЗЕН"    
КултураВ началото на август актьорите от кукления театър "Дора Габе" в Добрич ще започнат репетиции на спектакъла "Барон Мюнхаузен".

Режисьор ще бъде Яна Цанкова от София, която на добричка сцена е поставяла "Пипи дългото чорапче" и "Змейова сватба" /в ДТ "Йордан Йовков"/. Главната роля в спектакъла ще играе Радомир Андонов, каза за НДТ директорът на кукления театър Петър Петков. В момента добричките актьори почиват, но от август ще започнат усилена работа. Премиерата на "Барон Мюнхаузен" се планира да бъде през септември. Спектакълът е труден и малко театри се решават да го правят, на добричка сцена ще се играе за пръв път, коментира П. Петков. Той каза още, че по принцип представлението е предназначено за по-големи деца, но ще има много куклени моменти, за да могат да го гледат и по-малките. Спектакълът се реализира по линията на проект, спечелен пред община Добрич, която отпуска 7 000 лева за целта.
След "Барон Мюнхаузен" в ДКТ "Дора Габе" ще започнат репетиции на образователната постановка "Вълшебството на музиката". За нея театърът е спечелил проект пред Националния център за театър.
 


Сходни връзки

КУКЛЕНИЯТ ТЕАТЪР ПОДГОТВЯ "БАРОН МЮНХАУЗЕН" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди