изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:55 EEST
ШОТЛАНДСКИ ЗАТВОРНИЦИ ИЗРАБОТИХА ИГРАЧКИ ЗА ДЕЦА ОТ ДОБРИЧ    
НовиниВчера на посещение в Добрич по линия на Областния съвет на БЧК бяха дългогодишният дарител на червенокръстката организация Джими Гетингс от Англия и шотландското семейство Джон и Кати от Единбург.

Тримата заедно работят за благотворителна организация, като още в понеделник от нейно име в БЧК-Добрич, са пристигнали 117 колета. В тях има дрехи, обувки, компютър, видео и др., както и три кашона с играчки за малчуганите от Детския център за социална интеграция, каза за НДТ експертът в ОС на БЧК Валентина Закова. Интересното е, че играчките са изработени от затворници в Единбург специално за добричките деца. Шотландката Кати е преподавател в училището в затвора. За всичките 30 деца от Центъра е имало индивидуален пакет, оформен като подарък - поставен в кутия от обувки, увит в подходящата цветна хартия и надписан с името на детето. З целта преди време е изпратен списък с името, възрастта и пола на всяко дете, за да може подаръкът да бъде подходящ за него. В кутиите, освен играчки, имало тениски, шапки, панталони, дамски чантички за момиченцата и т.н.
Съдържанието на другите колети ще остане в ОС на БЧК и ще бъде предназначено за социално слаби добричлии, каза още В. Закова.
 


Сходни връзки

ШОТЛАНДСКИ ЗАТВОРНИЦИ ИЗРАБОТИХА ИГРАЧКИ ЗА ДЕЦА ОТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди