изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:01 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 17 ЮНИ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в България

НСГП. Служители от „Гранична полиция” при проверка на ГКПП- пристанище „Варна” са задържали два автомобила, обявени за издирване от НЦБ „Интерпол”. На излизане от страната са спрени „БМВ Х3” с гръцка регистрация, управляван от гръцки гражданин. Вторият автомобил е БМВ Х5, също с гръцка регистрация, шофьорът е гръцки гражданин. Задържаните лица и коли са предадени на Граничен полицейски участък – Варна.

Днес към 05,30 часа гранични полицаи от участък- Момчилград при РГС- Смолян са задържали двама български граждани при опит да извършат кражба на дизелово гориво. Веселин Г. и Севдалин Д. от община Кирково, се опитали да източат дизелово гориво от влекач на турска фирма по пътя между гр. Подкова и с.Маказа. Двамата са предадени на РПУ- Подкова.

Ловеч. Неизвестен крадец се е вмъкнал в помещенията на Историческия музей- Ловеч и е заграбил златни и сребърни предмети от тракийски съкровища. Кражбата е станала за времето от 8 юни до 15 юни. Взломаджията е разбил служебните помещения, като е неутрализирал сигнално- охранителната техника. Откраднати са златни и сребърни предмети от Летнишкото, Луковитското, Владинското, Радювенското и Александровско тракийски съкровища. Стойността на щетите се изяснява. По случая е образувано следствено дело.

София. Столичанин се оплакал във Второ РПУ, че е станал жертва на уличен грабеж. Той се прибирал към 2 часа в дома си на ул. „Дунав”, когато бил нападнат от двама непознати. Те му отнели мобилен телефон „Сименс” и малка сума пари, след което избягали. След бърза намеса на полицаите е задържан един от извършителите Рангел Б. /21 г./ от с. Лесура, Врачанско, известен на полицията. Неговият съучастник се издирва. В хода на разследването е изяснено, че Рангел е автор и на друг грабеж, извършен на бул. „Сливница” на 22 май. Задържан е за 24 часа.

Бързи полицейски производства бяха образувани в няколко столични РПУ срещу шофьори,извършващи таксиметрова дейност без необходимите разрешителни. Полицаи от Трето РПУ спрели на „Опълченска” такси „Опел Астра”, чийто водач Йордан А./31 г./ карал без удостоверение за извършване на таксиметров превоз. Неговият колега Димитър И./41 г./, известен на полицията, работел като шофьор на таски с „Опел Кадет”, но бил заловен без надлежни документи. Наложена му е мярка „парична гаранция”.
NDT

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 17 ЮНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди