изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:19 EET
ПОРТУГАЛИЯ ПРАТИ РУСИЯ У ДОМА СЛЕД 2:0    
Евро 2004Португалия победи тима на Русия с 2:0 на стадион "Луш" в Лисабон в мач от група "А" и запази шансовете си за класиране на 1/4-финала. Руснаците на свой ред са първият отбор на шампионата, който ще си стегне куфарите за родината си.



С началото на съдийския сигнал на норвежкия съдия Терже Хауге португалците наложиха териториален и игрови превес на терена. Той даде резултат още в 7-та минута, когато Деко отдясно центрира ниско по тревата към Маниш и той с много точен и премерен удар откри резултата - 1:0.

Домакините продължиха да контролират събитията на терена, като предимно разиграваха чрез Деко и Фиго. В тези минути на няколко пъти руските футболисти спираха с фаулове набезите на португалския отбор.

В 28-та минута след късо подаване от корнер, Деко центрира добре към Карвальо, но ударът с глава на последния прелетя на няколко метра встрани от вратата на "Сборная".

Минута по-късно Луиш Фиго премина през трима руски футболисти по дясното крило, центрира отлично, Паулета се размина с топката и Евсеев изчисти в ългов удар.

В 31-та минута Валенте получи много добра топка в наказателното поле по левия фланг, центрира и след рикошет в крак на руски защитник топката попадна в Деко, който стреля, но високо в аут.

В самия край на първото полувреме дойде най-спорната ситуация в мача. След лошо върната топка към Овчинников, Шимао я достигна и се опита да преодолее руския страж. Овчинников спря топката с крак, но съдията забеляза игра с ръка извън наказателното поле и му показа пътя към съблекалните.

Зад топката за изпълнение на фаула застана Луиш Фиго, който стреля силно в ъгъла на влезлия Малафеев, но тя премина на сантиметри в аут.

В началото на втората част руснаците заиграха по-добре напред, но с това пооголиха своята половина и португалците имаха възможност да контраатакуват опасно.

При една такава в 51-та минута Валенте напредна 10-15 метра, стреля от средно разстояние, но Малафеев изби в корнер.

Две минути по-късно Каряка проби по левия фланг и направи нещо средно между остро центриране и удар, който премина успоредно на вратата на Рикардо.

В 65-та минута Луиш Фиго получи удобна топка в наказателното поле на Русия и стреля. Коженото кълбо се отби от лявата греда и попадна в Деко, който моментално шутира, но над напречната греда.

В 70-та минута Деко премина добре между двама руски футболисти, подаде към Гомеш, който стреля, но неточно в аут.

До края на срещата имаше само един отбор на терена - този на домакините. В 73-та минута най-дейният в този мач Деко пое една топка на около 25 метра от руската врата, стреля силно, но Малафеев неутрализира удара му.

Две минути по-късно Луиш Фиго стреля от 20 метра ниско по тревата, но Малафеев спаси.

В 78-та минута Кристияно Роландо смени именно Луиш фиго и направи фурор за малкото време на терена. В 81-та минута играчът на Манчестър (Юн) финтира съперников играч по левия фланг, центрира към Нуньо Гомеш. Той от своя страна свали с глава към Деко, но последният беше изпреварен от руски защитник и извърши фаул.

В 86-та минута Нуньо Гомеш се озова на чиста позиция, но се забави с удара и топката му бе отнета.

В 88-та минута дойде развръзката на мача. Кристияно Роналдо след пореден пробив по лявото крило центрира с външен фалц към Руи Коща, който на празна врата засече топката и изкова победата за своите.

Така португалците ще трябва да играят единствено за победа в последния си мач срещу своите съседи от Испания.
ТОП/НДТ

 


Сходни връзки

ПОРТУГАЛИЯ ПРАТИ РУСИЯ У ДОМА СЛЕД 2:0 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди