изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:41 EEST
ПАРЛАМЕНТЪТ ОДОБРИ ПРЕГОВОРИТЕ С ЕВРОСЪЮЗА    
ПарламентИвелина ОПРИКОВА, спец. кор. на НДТ в Народното събрание

С пълно мнозинство НС прие декларация за подкрепа на членството на България в ЕС от 1 януари 2007 г. 201 народни представители дадоха своя положителен глас в подкрепа на членството ни в ЕС, само 3 гласуваха против, а двама се въздържаха. До депутатската ваканция депутатите обещаха да приемат всички, които да ни доближат до законодателството в Европа, да ускорят реформата в съдебната система и да променят Конституцията от септември 2003 г. В текста е записано още, че кабинетът трябва да засили подготовката на страната ни за членството в европейското семейство, като дава пълен отчет на НС за дейността си. Според червените към правителството не трябва да се отправя призив, а то да бъде задължено да се отчита периодично за инициативите, които предприема относно подготовката на страната ни за ЕС.
Според управляващите не бива в официална декларация да се задължава кабинета. От ОДС Валентин Василев призова премиера и неговия кабинет да споделят какви ангажименти са поели по време на преговорите с Европейската комисия. От СДС настояват да се извършат незабавни промени в Конституцията. Румен Овчаров от КБ похвали кабинета Сакскобургготски за приключването на преговорите с ЕС, но не спести критиките към правителството относно затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй”.
От Новото време отправиха критична забележка към министрите, които в тържествения момент на приемане на парламентарната декларация отсъстват от пленарната зала. Той поиска от министрите да изготвят цялостна стратегия за членството ни, за да може България да преодолее различните стандарти и условия в икономическата област. Време е министрите да забравят чиновническия подход и да защитят докрай националните български интереси.
Днес родните депутати забравиха за миг разделението и омразата и обещаха да работят усилено за подготовката на членството ни в ЕС.

 


Сходни връзки

ПАРЛАМЕНТЪТ ОДОБРИ ПРЕГОВОРИТЕ С ЕВРОСЪЮЗА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди