изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:24 EEST
ФРАНЦИЯ И ХЪРВАТИЯ НАПРАВИХА ЗРЕЛИЩНО 2:2    
Евро 2004Съдия пак доказа, че на европейското има дискриминация на балканските отбори

Франция и Хърватия направиха зрелищно 2:2 в късния мач от група "В" на Евро 2004 и така двата отбора запазиха шансовете си за класиране на 1/4-финала.

Срещата започна в спокойно темпо, като французите очаквано бяха по-активният отбор, а хърватите приеха събитията в собствената си половина. "Петлите" стигаха с лекота до наказателното поле на своя противник, но избраниците на Ото Барич действаха организирано и хладнокръвно в защита и не даваха на Анри и Трезеге да излизат на стрелкова позиция.

От своя страна Хърватия отговаряше с атаки, които стигаха пред наказателното поле на еврошампиона, без да създадат голови ситуации. Французите успяха да открият резултата в 22-та минута по малко куриозен начин. Зинедин Зидан изпълни пряк свободен удар вляво на хърватското наказателно поле. Топката мина през куп от играчи, като защитникът Игор Тудор последен игра с нея и тя необезпокоявано влезе в далечния ъгъл на вратата на Бутина за 1:0.

2 минути по-късно отново Зидан и отново от същата позиция обстрелва от фаул хърватската врата, този път към близкия ъгъл, но топката излезе в аут.

До края на полувремето ще се запомни още едно положение за гол за Франция. В 42-та минута след центриране от корнер към първата греда, Зидан показа гения си и с пета прехвърли двама хърватски зашитници, подавайки към Уилиам Гала. Последният от 4-5 метра не можа да засече точно топката в опразнената врата и тя излезе в аут.

Второто полувреме започна с по-добра игра на Хърватия, като успяха да се върнат в мача едва три мунити след почивката. В 47-та минута Микаел Силвестър извърши нарушение в наказателното поле срещу Джовани Росо и главният съдия Ким Милтон Нилсен посочи бялата точка. Зад топката застана Милан Рапаич, който не сгреши - 1:1.

Само четири минути по-късно Хърватия сензационно излезе напред в резултата. Дадо Пършо получи една топка и в първия момент не можа добре да я укроти. Пред погледа на бездействащата френска отбрана и по-специално на Марсел Десаи, Пършо разстреля Бартез от 15 метра и направи резултата 2:1 за своите.

В следващите 7-8 минути играта се накъса от честите нарушения и на двата отбора. В 64-та минута Франция все пак успя да изравни не без помощта на датския съдия Нилсен. Игор Тудор върна лошо топката към своя вратар и там притича Давид Трезеге. Бутина успя да изпревари нападателя и се опита да изчисти топката напред, но тя срещна ръката на Трезеге, след което той необезпокояван вкара на празна врата.

До края на срещата мачът привидно се доиграваше, като положенията пред двете врати липсваха, а отборите изглежда бяха доволни при този резултат. В последните минути и двата отбора можеха да стигнат все пак до победата. Първо на два пъти "петлите" можеха да стигнат до успеха, но вратарят Бутина спаси с вещина удари на Робер Пирес и Тиери Анри.

В самия край на продължението Ивица Морнар получи отлична топка в малкото наказателно поле на французите, освободи се от френски защитник и стреля силно, но над вратата на Фабиен Бартез.
euro2004/ndt
 


Сходни връзки

ФРАНЦИЯ И ХЪРВАТИЯ НАПРАВИХА ЗРЕЛИЩНО 2:2 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди