изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:33 EEST
ПАРЛАМЕНТЪТ ЗАБРАНИ РЕКЛАМАТА НА ЦИГАРИ И ТЮТЮНЕВИ ИЗДЕЛИЯ    
ПарламентСъс специален текст в Закона за тютюна и тютюневите изделия депутатите забраниха всякакви реклами на цигари, тютюн и тютюневи изделия по радио, телевизия и електронен път.

Със специален текст в Закона за тютюна и тютюневите изделия депутатите забраниха всякакви реклами на цигари, тютюн и тютюневи изделия по радио, телевизия и електронен път. Народните представители решиха, че не могат да бъдат спонсори на радио и телевизионни предавания лица, чиято основна дейност е производство или търговия на тютюн или тютюневи изделия.
Забраната идва малко повече от месец, след като парламентът реши да ограничи рекламирането на водка, уиски, ракия и другите видове твърд алкохол в пресата, радиото, телевизията, билбордове, брошури, каталози и др.

Рекламата на цигари е разрешена само на територията на предприятията, където се произвеждат тютюн или тютюневи изделия и обектите, в които се търгува с тях. Разрешена е рекламата на търговска марка цигари при спонсориране на мероприятия, в които не участват непълнолетни лица или на места, на които е забранен достъпът на лица под 18 години.

Депутатите решиха още, че максимално допустимото съдържание на катран в една цигара трябва да намалява постепенно всяка година. До края на тази година максимално допустимото количество катран в една цигара трябва да е 15 милиграма, като до 2010 година - трябва да бъде намалено до 10 милиграма.

ДНЕВНИК/НДТ
 


Сходни връзки

ПАРЛАМЕНТЪТ ЗАБРАНИ РЕКЛАМАТА НА ЦИГАРИ И ТЮТЮНЕВИ ИЗДЕЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди