изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:10 EEST
РЬЗБИХА ИЗЦЯЛО БОЙЦИТЕ НА САДР В КЕРБАЛА    
По светаБългарският батальон продължава работата си при висока степен на риск и в бойна обстановка

След американската тактическа операция за прочистване на Кербала от "Армията на Махди" на радикалния шиитски лидер Моктада Садр, бунтовниците са изцяло разбити и обстановката в града е относително спокойна, съобщи БНР.
Бойците на Сдар са разбити напълно единствено на територията на Кербала. Американската операция била много професионално подпомогната от действията на българския батальон и полските сили и на това се дължи успехът, отчита коалиционното командване.

В Кербала остават обаче други противници на коалицията, които ежедневно извършват провокации и обстрелват базата ни "Кило", съобщи командирът на втория български батальон подполк. Петко Лилов.

С наближаването на 30 юни и предаването на властта на новите иракски власти зачестяват сигналите за готвени дестабилизации на обстановката. Подготвят се атаки с коли бомби, самоубийствени атентати срещу войници на коалицията, престрелки и размирици, засега всички неуспешни.

Българският батальон продължава работата си при висока степен на риск и в бойна обстановка. Изпълнява задачи по патрулиране, охрана, конвоиране и подготвяне на иракските сили за сигурност за самостоятелни действия.

Все още тече реконструкцията на база "Лима". Преместването на нашите рейнджъри ще стане на втория месец от мандата на третия състав.

netinfo/ndt
 


Сходни връзки

РЬЗБИХА ИЗЦЯЛО БОЙЦИТЕ НА САДР В КЕРБАЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди