изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:42 EET
ИТАЛИЯ ИЗПУСНА ДА НАБИЕ ШВЕЦИЯ В ПОРТО    
Евро 2004
Отборите на Италия и Швеция направиха 1:1 в много динамичен и зрелищен мач на "Ещадио до Драгао" в Порто пред близо 45 000 зрители в мач от група "С" на Евро 2004. Така тимът на "Тре конур" събра от два мача актив от 4 точки, докато италианците имат скромните за тях 2. В последните двубои се срещат Швеция - Дания и Италия - България.

Италианците започнаха по-добре срещата, като през цялото първо полувреме контролираха събитията на терена. Много активни по левия и десния фланг бяха Кристиян Панучи и Джанлука Дзамброта.

Първият пропуск за "Скуадра адзура" дойде в 4-та минута, когато Кристиян Виери пое една трудна топка в наказателното поле, освободи се от шведски защитник, но вратарят Исааксон излезе, съкрати ъгъла и парира удара му.

В 7-та минута първо касано стреля силно по посока на вратата на шведите, но Исааксон отби. Последва нов удар на Перота, който отново стражът парира и отбитата топка отиде в Кристиян Виери, но той се оказа в положение на засада.

В 13-та минута шведите пропиляха най-чистото си голово положение за първата част. Играчът на Арсенал Фреди Люнгберг достигна една топка преди да излезе в аут, върна я с пета към Ибрахимович, който моментално стреля, но високо над гредата.

В 18-та минута Панучи центрира отдясно към Кристиан Виери, но той стреля неточно с глава в аут.

Минута по-късно Дзамброта премина през съперников футболист отляво и от аутлинията подаде остро към точката за дузпа на Дел Пиеро, който стреля от движение, но неточно в аут.

В 25-та минута шведите имаха възможност да застрашат вратата на Буфон. Фреди в пенала, но загуби контрол над топката, като бе пресиран от двама защитници.

В 28-та минута Дел Пиеро отправи удар от 20 метра ниско по тревата и след рикошет в шведски защитник, топката коварно се отправи в десния ъгъл на Икаарсон, но стражът успя със сетни усилия да избие в корнер.

В 34-та минута нов пропуск направиха итралианците. Дзамброта получи добра топка отляво близо до аутлинията, центрира към Виери, който на свой ред стреля с глава, но над гредата.

В крайна сметка футболистите от Ботуша стигнаха до гол. В 37-та минута Кристиян Панучи центрира перфектно към Антонио Касано, който непокрит прати топката с глава в далечния ъгъл на Исааксон.

В самия край на полувремето отново след центриране на Панучи и удар с глава на Касано можеше да стане 2:0, но Исааксон беше на мястото си и спаси.

Началото на втората част започна с леко преимущество на шведите, които обаче не успяха сериозно да застрашат Буфон. Италианците на свой ред действаха на контраатаки и често смущаваха спокойствието на защитата на "Тре конур".

При една такава в 57-та минута Антонио Касано получи идеален пас пред наказателното поле, спря топката и се опита с прехвърлящ удар да направи 2:0, но коженото кълбо бе достигнато от шведски защитник пред голлинията.

Към края на срещата шведите вдигнаха темпото на игра и пропуснаха няколко изгодни положения за гол. В 79-та минута Хенрик Ларсон напредна 10-15 метра от центъра, пусна вдясно към Йонсон отлична топка, последният стреля по диагонала, но Буфон прояви класа и спаси удара му.

Две минути по-късно отново Ларсон подаде към Йонсон и нов пропуск, този път с глава.

Все пак упоритостта на шведите бе възнаградена в 85-та минута. След страхотно меле в наказателното поле на "адзурите" топката попадна в Златан Ибрахимович, който във въздуха с пета и с гръб към вратата насочи топката назад и тя с невероятна парабола влезе под гредата в мрежата на Италия - 1:1.

В последните минути италианците се втурнаха на отчаян щурм да вкарат втори гол, но пропуски направиха Виери, Дзамброта и Панучи.


ЕВРО2004/НДТ
 


Сходни връзки

ИТАЛИЯ ИЗПУСНА ДА НАБИЕ ШВЕЦИЯ В ПОРТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди