изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:56 EEST
ВИРУСЪТ Cabir ЗА МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ НЕ БИЛ ТОЛКОВА СТРАШЕН    
НовиниМного се разшумя около първия вирус за мобилни телефони, работещи под Symbian Series 60. Както съобщава Reuters, вирусът не представлява сериозна опасност.

До тези изводи са стигнали специалистите от Kaspersky и Symantec - разработчици на антивирусни продукти. Вирусът Cabir не може да се инсталира без изричното съгласие на потребителя на мобилния телефон. Опасно ще стане тогава, когато вирусите започнат да се разпространяват самостоятелно, без помощта на собственика на телефона. Това заяви Матиас Импиваар, мениджър на финландската компания F-Secure, занимаваща се с въпросите на компютърната безопасност.

"Повратна точка ще стане моментът, в който създателите на вируси бъдат достатъчно запознати със системата и намерят нейната уязвима страна", каза още Импиваар.

Информацията за Symbian OS е достъпна за всички и поради тази причина създателите на вируса Cabir ще послужат като трамплин за развитие на недоброжелателни идеи в тази насока.
АЛЛ/НДТ
 


Сходни връзки

ВИРУСЪТ Cabir ЗА МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ НЕ БИЛ ТОЛКОВА СТРАШЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди