изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:01 EET
МАДОНА С НОВО ИМЕ, БЯГАЛА ОТ СПОМЕНА ЗА МАЙКА СИ    
По светаПоппевицата се прекръства Естир ('звезда'), еврейка, смятана за героиня от народа си

Мадона е решила да смени артистичния си псевдоним и като поклонничка на кабалата избрала да се казва Естър (Esther, или Естир) - на еврейката, за която разказва едноименната книга в Стария завет. Певицата споделила намерението си в интервю за американската телевизия Ей Би Си.
"Кръстена съм на майка си, но тя почина от рак още когато съм била много малка - разказва Мадона. - Сега ми се иска да променя името си. Не знам друг начин, чрез който да се откажа от това, което е била майка ми... Искам да се заредя с енергията на новото име."

По време на интервюто върху ръката на певицата имало завързана червена лентичка - символ на еврейския мистицизъм, който Мадона носи върху часовника си.

Звездата приема доста болезнено твърденията, че се увличала по кабалата само защото е модерно, коментира Newsru.com.
"Малко ме дразнят хора, които твърдят, че съм се качила на влака, пълен със знаменитости, и съм се повлияла от повсеместната мода. Е, да речем, че това е сторила Деми Мур. Повярвайте, това никак не е лесно ", смята Мадона-Естър.

45-годишната майка на две деца като цяло се е отказала от скандалния си имидж на развратница, който си изграждаше през последните 20 години с хитове като "Like a Virgin" и "Material Girl" и дори напоследък, с шокиращата целувка с Бритни Спиърс по време на МTV наградите м.г.

"Много добре знаете, че повече от 10 години се разсъбличах и снимах, произнасях нецензурни фрази по телевизията. Нито за миг не съжалявам за това... Разберете, днес всички се събличат и какво от това?", пита певицата.

Според равина Ефраим Бъкуолд, директор на неправителствена еврейска организация в Манхатън, има еврейски лидери, които гледат на ентусиазма на Мадона като на начин, който да накара някои евреи да преосмислят вярата си, пише "Ню Йорк таймс".

"Ако някой от големите равини в САЩ призове: "Пазете кашера" (храна, отговаряща на еврейските религиозни изисквания), никой няма да му обърне внимание, но Мадона...", не довършва той в духа на кабалистичната мистика.

Не е изненадващо, че на територията на Лос Анджелис се намира главният център по кабала, допълва изданието. Лидерът му, равин Филип Берг, бивш застрахователен агент (истинското му име е Фейвъл Грубъргър), стана гуру на Мадона, въпреки че бе обявен за шарлатанин, а неговото движение - за секта. Центърът се радва също на присъствието на Деми Мур, Бритни Спиърс, Уинона Райдър, Мик Джагър и Барбара Стрейзънд.

В интервюто пред Ей Би Си Мадона говори и за собствените си деца:
"Те са длъжни да си разтребват стаята. Уча ги да са вежливи, винаги да казват "Благодаря" и "Моля", а след като са яли, да занасят чиниите си в кухнята. Смятам, че да си признателен и вежлив е въпрос на възпитание и такова трябва да е поведението на всеки порядъчен човек."

"Естир" е последната от историческите книги в Стария завет и е втората книга в Библията, носеща името на жена (другата е "Рут"). Макар описаната случка да стои малко настрана от основните събития в еврейската история, тя хвърля допълнителна светлина върху състоянието на юдеите, които са избрали да останат в Персия.

Датировката на "Естир" почти съвпада с времето, когато Неемия и Ездра пребивават в Ерусалим и се опитват да възобновят своята родина.

Събитията от "Естир" се развиват в царските дворове на Персия при управлението на цар Асуир, познат в светската история като Ксеркс. След детронацията на царица Астин, поради отказа й да се покаже пред група пияни принцове, царят започва да търси нейна заместничка.

Една красива еврейска девойка на име Адаса (или Естир) е избрана измежду всички еврейски момичета да бъде новата царица. Естир остава сираче като малка и е отгледана от своя по-голям братовчед Мардохей.

Царица Естир, чието име означава "звезда", е смятана за героиня от еврейския народ. Тя притежава и чар, и смелост и несъмнено е инструмент на Божията благодат, използван за запазване на нацията, чрез която трябва да дойде Спасителят на света.

all/ndt
 


Сходни връзки

МАДОНА С НОВО ИМЕ, БЯГАЛА ОТ СПОМЕНА ЗА МАЙКА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.30 секунди