изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:16 EET
ЧЕХИЯ ОБЪРНА ХОЛАНДИЯ С 3:2 В МАЧ-БИЖУ    
СпортОтборът на Чехия победи драматично Холандия с 3:2 в най-добрият мач от началото на Евро 2004, след като губеше с 0:2 до 20-та минута. Така тимът на Карел Брюкнер се класира за 1/4-финала като първи в група "D" с пълен актив от 6 точки.



Холандците останаха с актив от 1 точка зад Германия, която има 2. Последните срещи в групата са в сряда, 23 юни: Чехия - Германия и Холандия - Латвия.

Срещата започна с натиск на чехите, които от първия съдийски сигнал атакуваха вратата на "лалетата". Във 2-та минута Томаш Росицки изведе Ян Колер да отлична стрелкова позиция в наказателното поле, но ударът му мина високо над гредата.

В следващата атака Янкуловски в движение пое една топка, нахлу в наказателното поле на Холандия, но не му останаха сили да изтреля силно топката.

Холандците успяха да поведат при първата си атака. Те имаха правото да изпълнят свободен удар отдясно на своята атака, близо до тъч линията. Ариен Робен центрира в наказателното поле и там непокрит остана Уилфред Бума, който от няколко метра насочи топката с глава в далечния ъгъл на Чех - 1:0.

В 6-та минута Джовани Ван Бронкхорст центрира опасно в наказателното поле към Ван дер Мейде, но Янкуловски изчисти в тъч.

В 8-та минута Кларънс Зеедорф изпълни много добре пряк свободен удар на около 25 метра от чешката врата, но топката мина на сантиметри от дясната греда.

В 15-та минута нова добра атака проведоха холандците, при която Едгар Давидс подаде към Нистелрой пред наказателното поле на чехите. Играчът на Манчестър (Юн) комбинира встрани със Зеедорф, който от движение стреля ниско по тревата, но в аут.

В 20-та минута "лалетата" вече водеха с 2:0. Едгар Давидс изведе Ариен Робен по лявото крило, който на свой ред центрира ниско по тревата към Рууд Ван Нистелрой и за него не остана нищо друго освен да засече топката в опразнената от Чех врата.

Само три минути по-късно обаче след грешка на Филип Коку, Минал Барош тръгна от центъра на терена. Играчът на Ливърпул нахлу в наказателното поле на Холандия, като срещу него беше Яп Стам, подаде вдясно към непокрития Ян Колер и таранът на Чехия от 5-6 метра простреля Ван дер Саар - 2:1.

В 30-та минута се случи най-спорното положение в мача. Рууд Ван Нистелрой получи една топка в наказателното поле на Чехия с гръб към вратата. Зад него беше Томаш Уйфалуши, който с ръце събори нападателя, но главният съдия Мануел Гонзалес от Испания остана безмълвен.

В 31-та минута Карел Поборски отдясно центрира към голмайстора Колер, но двуметровият нападател прати топката с глава в аут.

Минута по-късно Джони Хейтинга стреля много опасно по диагонала от 20-22 метра, но Петер Чех изби в ъглов удар.

В 35-та минута Кларънс Зеедорф повтори същото изпълнение фронтално на чешката врата от около 30 метра, но топката профуча на сантиметри от левия страничен стълб на вратата в аут.

В 37-та минута Павел Недвед се пребори за една топка в наказателното поле на холандците, подаде вдясно към Поборски. Той на свой ред центрира към Колер, който с пета отправи удар и след рикошет в "оранжев" защитник топката излезе в корнер.

Две минути по-късно голмайсторът Бума проби по десния фланг, навлезе в наказателното поле на Чехия и се опита да подаде ниско по тревата към Хейтинга, но чешки защитник изби в ъглов удар.

Малко преди реферът да свири края на първата част холандците за пореден път бяха близо до трети гол. Ариен Робен подаде встрани на Едгар Давидс, който с много силен удар ниско по тревата нацели лявата греда на Петер Чех.

Второто полувреме започна двуостро с атаки към двете врати. Първо Ван дер Мейде проби отдясно, нахлу в наказателното поле, но ударът му бе слаб и не затрудни чешкия вратар.

В следващата минута чехите проведоха опасна атака, при която Карел Поборски стреля силно, Ван дер Саар спаси с крак и от там холандски защитник изчисти в корнер.

В 53-та минута Павел Недвед отправи отличен удар от границата на наказателното поле по диагонала, но Ван дер Саар внимаваше и спаси.

В 58-та минута Ариен Робен центрира отляво точно на главата на Рууд Ван Нистелрой, който от 4-5 метра отправи удар, но Петер Чех спаси за пореден път вратата си от трето попадение.

В 65-та минута чехите можеха спокойно да изравнят резултата. Владимир Шмицер получи съвсем сам топката в наказателното поле, стреля по диагонала, но Ван дер Саар направи блестящо спасяване и изби в корнер.

Все пак това се случи десет минути по-късно. Павел Недвед центрира отляво към Ян Колер. Таранът свали с гърди топката към Милан Барош и с удар от 20 метра в горния десен ъгъл на Ван дер Саар изравни.

Две минути по-късно за нарушение срещу Павел Недвед, Джони Хейтинга бе изгонен след втори жълт картон. При изпълнението на фаула от близо 30 метра Павел Недвед нанесе страхотен удар, който Ван дер Саар отби. Топката попадна в резервата Розенхал, който нанесе удар, но стражът на "лалетата" отново прояви класа.

В 86-та минута отново блесна геният на Павел Недвед. Играчът на Ювентус от близо 30 метра натресе напречната греда на Ван дер Саар.

Развръзката дойде в последната 90-та минута. След пас на Милан Барош, Хейнц стреля много силно ниско по тревата. Ван дер Саар за сетен път реагира блестящо, но топката отиде в непокрития Поборски, който подаде към Владимир Шмицер и той на празна врата направи обрата пълен - 3:2 за Чехия и класиране за следващия етап от надпреварата.
ЕВРО2004/НДТ
 


Сходни връзки

ЧЕХИЯ ОБЪРНА ХОЛАНДИЯ С 3:2 В МАЧ-БИЖУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди