изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:25 EEST
УЧРЕДИХА ОБЛАСТНА СТРУКТУРА НА МЛАДЕЖКОТО НДСВ    
ПолитикаПровеждането на национален референдум за присъединяването на България към ЕС ще предложат през следващата година управляващите, съобщи председателят на Комисията по евроинтеграция към Народното събрание Даниел Вълчев

Мариела БОНЧЕВА, кор. пункт на НДТ в Албена
Областна структура на либералната младежка асамблея на НДСВ бе учредена в събота в курорта "Албена". За нейн председател бе избран Константин Караниколов, адвокат. На учредителното събрание присъстваха председателят на Комисията по евроинтеграция към НС Даниел Вълчев, лидерът на либералната младежка асамблея /ЛА/ на НДСВ и депутат Светослав Спасов, народните представители от добрички избирателен район Антония Първанова и Енчо Малев. За зам.-председател на областната структура на либералната асамблея на НДСВ бе избрана Елена Атанасова, а за секретар - Владимир Гинков, който е лидер на общинската организация на младежкото НДСВ в Балчик. Предстои областното ръководство да посети общините в областта, където да бъдат изградени общински структури на ЛА на НДСВ.
През следващата година ще предложим провеждането на национаен референдум относно членството на България в ЕС, заяви пред младежкия актив на НДСВ председателят на Комисията по Евроингерция към НС Даниел Вълчев. На пресконференция той уточни, че е логично това да стане след подписването на договора за присъединяване и преди ратификацията му от НС. Според жълтия депутат, за провеждането на референдум за ЕС няма пречки, тъй като и сега съществува закон за допитване до населението.
Д. Вълчев изказа недоумение за формулировката на внесеното искане за референдум за АЕЦ "Козлодуй" от Коалиция за България: "Съгласни ли сте 3 и 4 блок да бъдат затворени преди датата на присъединяване и преди изтичане на техния експлоатационен период?". "Това са две различни неща", коментира депутатът. Той не виждал нужда от референдум по отношение на затварянето на двато енергоблока преди 1 януари 2007, защото за това има решение на НС отпреди повече от година. Във връзка с експлоатационния период Д. Вълчев заяви, че българските правителства и институции занапред много внимателно ще следят ядрената политика на европейските страни, особено на Словакия.
Основният проблем на съдебната система у нас е липсата на ясни срокове за различните процесуални действия, каза Д. Вълчев. Пред журналисти той съобщи, че Министерският съвет подготвя закон за концесиите, който до дни ще бъде разгледан от правителството, а след седмици ще влезе в НС. Негови вносители са министрите Николай Василев и Валентин Церовски.
 


Сходни връзки

УЧРЕДИХА ОБЛАСТНА СТРУКТУРА НА МЛАДЕЖКОТО НДСВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди