изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:22 EEST
ПОРТУГАЛИЯ ЕЛИМИНИРА ИСПАНИЯ СЛЕД 1:0 НА "ЖОЗЕ АЛВЕЛАДЕ"    
Евро 2004Домакините от Португалия надделяха над съседа си Испания с 1:0 и се класираха за 1/4-финала на Евро 2004, завършвайки на първо място с актив от 6 точки. Испанците обаче напускат борбата, след като завършиха трети в крайното подреждане.

Срещата започна изключително нервно, като футболистите на двата отбора губеха лесно топката. Все пак португалците влязоха по-добре в мача и натикаха своите съседи в тяхната половина. За домакините се отличиха Деко, Мигел, Роналдо и Луиш Фиго, като на няколко пъти преминаваха през съперниковите играчи и създаваха напрежение пред Икер Касияс.

"Ла фурия" създаде първото си положение в 15-та минута, когато Висенте центрира остро ниско по тревата към Раул, последният се размина с топката и тя попадна на далечната греда в Хоаким, който нанесе удар, но бе блокиран от португалски защитник.

В 20-та минута Мигел нахлу в наказателното поле и нанесе много силен удар в близкия ъгъл на Касияс, но вратарят на Реал (М) си беше на мястото и спаси.

В 27-та минута Кристияно Роналдо показа класа и елиминира двама съперникови футболисти, след което подаде вляво към Фиго, който стреля ниско, но топката срещна крак на испански защитник.

В следващата минута Фернандо Торес бе изведен очи в очи с Рикардо, но португалският страж излезе предвидливо и извън наказателното поле овладя топката с крак и подаде напред.

В 34-та минута Раул подаде вляво към Висенте, той напредна и центрира остро към Раул, но нападателят не можа да спре топката и след това тя бе изчистена.

В 42-та минута Мигел центрира към Роналдо, който на свой ред подаде назад с глава към Кощиня. Последният нанесе моментално удар с глава, но високо над гредата.

В 44-та минута испанците можеха да поведат в резултата. Алонсо изпълни отлично ъглов удар, топката попадна на главата на Фернандо Торес, но ударът му премина над гредата на Рикардо.

Секунди преди Андерс Фриск да прати двата отбора в съблекалните за почивка португалците изпуснаха най-чистото си положение за гол до този момент. Луиш Фиго центрира отлично към Кристияно Роналдо. Играчът на Манчестър (Юн) изпревари Икер Касияс, но ударът му с глава премина встрани в аут.

Второто полувреме започна равностойно с лек териториален превес на испанците. Въпреки това домакините успяха да открият резултата в 57-та минута. Влезлият като резерва Нуньо Гомеш получи една топка пред наказателното поле на испанците, финтира съперников играч и след плътен удар в далечния ъгъл на Касияс прати топката в мрежата - 1:0.

В следващите 3-4 минути испанците направиха два невероятни пропуска. Първо в 58-та минута Висенте получи отлична топка по левия фланг, центрира в наказателното поле. Там вратарят Рикардо се размина с топката и тя попадна на глават на Раул, но последният не успя да нанесе добър удар.

В 62-та минута на свой ред Фернандо Торес бе изведен в наказателното поле сам срещу Рикардо, стреля, но страничният стълб се оказа помощник за португалците.

В 69-та минута португалците бяха близо до второ попадение в срещата. Луиш Фиго изпълни добре пряк свободен удар, но Касияс прояви рефлекс и изби в корнер. След неговото изпълнение топката попадна в Андраде, който стреля с глава, но отново Касияс спасява.

Натискът на испанците се засилваше с всяка изминала минута. В 77-та Луке получи отлично подаване от Торес и излезе очи в очи срещу Рикардо, опита се да го прехвърли, но не му достигна сила и защитник на Португалия изби пред голлинията.

Минута по-късно нов пропуск на испанците, като топката кацна на напречната греда след удар с глава на испански футболист.

В 81-та минута Валенте направи поредния испански пропуск, след като добре овладя топката с гърди и стреля, но в аут.

В самия край на двубоя, улисани напред испанците оставиха огромни пространства за контраатаката на домакините и на три пъти резултатът можеше да стане 2:0. Първо в 88-та минута Кощиня след центриране стреля с глава от 5-6 метра, но в аут.

В 91-та минута Маниш стреля на празна врата, след като елиминира Касияс, но Раул Браво пред голлинията изби.

Минута преди края голмайсторът Нуньо Гомеш можеше отново да запише името си на светлинното табло, но сам срещу Касияс пропусна.


ЕВРО2004/НДТ
 


Сходни връзки

ПОРТУГАЛИЯ ЕЛИМИНИРА ИСПАНИЯ СЛЕД 1:0 НА "ЖОЗЕ АЛВЕЛАДЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди