изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:17 EEST
54 САНТИМЕНТРА ДЕЛЯТ ГАЛИН ОТ БИЛЕТ ЗА ОЛИМПИАДАТА    
СпортИвет Лалова прави историческо бягане, след като на 100 метра спря хронометрите на 10,77 секунди


Добричлията Галин Костадинов се класира на четвърто място в сектора "тласкане на гюлле" на силния международен лекоатлетически турнир за Купа Европа. Той е постигнал резултат от 19.46 метра. Златният медал е спечелил румънецът Джорджьо Гусев. В тройката са се наредили още състезатели от Украйна и Чехия. Във вторник Галин ще участва на турнир в Пловдив, където също ще се опита да покрие норматива за Олимпиадата.
Историческо бягане на Купа Европа направи българката Ивет Лалова. Тя постигна резултат 10,77 секунди в спринта на 100 м. С уникалното си бягане Ивет записа национален рекорд, втори резултат в Европа за всички времена и първи резултат в света за сезона. "В огромен шок съм, плаках от радост, задушавах се от радост, няма такова чувство", коментира спринтьорката веднага след финала.
Двойната европейска шампионка в бягането на 100 м с препятствия Светла Димитрова завърши четвърта на турнира за купа "Европа" в Пловдив, който се провежда под патронажа на министъра на спорта Васил Иванов. Във втория си старт за сезона Димитрова спря хронометрите на 13, 23 сек, докато победителката Кармен Замфир от Румъния пробяга разстоянието за 12,97 сек.
Изненада в сектора за хвърляне чук при жените поднесе Светлана Судак от Беларус, която изпревари с повече от 4 м световната рекордьорка Мелинте от Румъния. Судак постигна 67,82 м, докато Мелинте зае третото място с 63,61 м. Нашата Анелия Куманова хвърли чука на 53,93 м и остана шеста. СТАДИОН
 


Сходни връзки

54 САНТИМЕНТРА ДЕЛЯТ ГАЛИН ОТ БИЛЕТ ЗА ОЛИМПИАДАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди